Dort pre vcelarsky spolok

ercicka Kuchařka: ercicka

Dorty 9 názorů

Suroviny

Korpus:
na 1 vejce jsem dala
2 dkg cukru
3 dkg polohrubé mouky
asi 3 polévkové lžíce kakaa (o totéž množství meně mouky)
1 prášek do pečiva
Krem:
400 ml jahodové šťávy z kompotu
10-15 kompotovaných jahod
1 zlatý klas (alebo jeden vanilkovy puding)
15 dkg cukru
250 g másla
čerstvé jahody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: cele vajcia (dala som 7 na korpus) vyslaham s cukrom do hustej peny a potom varechou zamiesam preosiatu muku s praskom a kakom a upeciem na 180°C asi 40-45min

  2. Krem: kompotovane jahody rozmixovat v jahodovej stave a potom s cukrom uvarit puding a studeny vyslahat s maslom.

  3. Korpus narezatm jednu stranu natriet rozvarenym lekvarom s rumom (nemusi byt), na to natriet krem a povtlacat nakrajane jahody. Ostatne je uz kasika, dozdobit podla vlastnej fantazie

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dort pre vcelarsky spolok

Tématické fráze: dort úl včela z marcipánu marcipanová včela marcipánové včely včelí medvídci z marcipánu potahova hmota na dort jahodovej dort potahová hmota na dorty dort medvídek dort včelín dort jako ul potahové hmoty na dort dort se včelou ůl, včelý úly cukroví potahová marcipánová hmota recept na potahovou hmotu na dort potahová hmota z marshmallows recept na potahovou hmotu potahove dorty

Zapomněl/a jsem heslo