Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinálův řez

Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

18. 10. 2009 17:47

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie17 930 kJ / 4 285 kcal
Bílkoviny79,08 g
Tuky267,22 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 931 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy389,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem pečicí papír - 2 ks, na který jsem narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné.

Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději pečicí papír jemně pomaže olejem.

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není ! Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

4. 11. 2012 11:00

Právě je mám v troubě;-)Dělám je dnes podruhé:yes:Já měla dneska naopak tolik žloutkového těsta, že jsem musela dát ještě znovu navrch na pruhy, tentokrát jsem si dala záležet na vyšlehání vajec s cukrem;-)opravdu na tom záleží;-)Máte tak objemově tolik žlotkového těsta jako bílkového:yes:

joliete joliete

28. 9. 2012 19:00

Tak dobre ,ze jsem delal behem tydne dvakrat :yes:

marton16

6. 9. 2012 11:31

Pro milovníky šlehačky :-) ocení i nároční kuchaři :-K

Katja

8. 5. 2012 10:05

original kardinalske rezy se delaji s kavovou slehackou!
pri peceni nechat troubu trochu otevrenou-zaskripnout varecku

Lucie

28. 2. 2012 22:07

Tamara: toto mají v Albertu?:-O

Tamara

24. 2. 2012 12:19

Tyto řezy kupuju v Albertu, ale teď jsem se rozhodla je najít na netu v receptech, dcera má 29. narozeniny, tak je určitě upeču. Myslím, že se povedou, peču už roky, i když mám ruku po operaci, ale jsou tak úžasný, že je musím zařait do domácí tvorby.:-K

honzaelias

7. 2. 2012 17:58

tohle je výborné,díky za recept.. Honza:-):-)

lenca*

27. 8. 2011 17:25

Řezy nemají chybu... včera jsem upekla placky, dnes jsem plnila s jahodama, v ledničce bez jakékoli újmy byly 3h. Jsou úžasné, sklidila jsem pochvalu. Díky za recept :-p

Markéta

11. 8. 2011 17:03

Jinak smetanu jsem použila jinou, ale 40% která se na řezy perfektně hodí.

Markéta

11. 8. 2011 17:01

Sněhového těsta bylo moc a piškotového málo, to určitě přidělat! Také jsem měla problém s přilepením sněhového těsta na plech, proto jestli budu příště řezy péct, dám pod sněhové ještě trochu piškotového. Chuťově super ale napoprvé se mi těsta moc nevydařili...

Iljusa Iljusa

21. 7. 2011 11:05

Kikis:
když začneš šlehat bílky, až po chvilce šlehání přidávej po částech cukr, vždy tedy - cukr - šlehat - cukr - šlehat - až vypotřebuješ veškerý cukr a sníh je tuhý ;-) Víc nevím, jak ti poradit. Musíš mít trpělivost ;-) a nespěchat při šlehání :-) Snad se dílo podaří - držím pěstičky.

Kikis

20. 7. 2011 22:28

Teda já jsem asi úplně pitomá, ale tyhle úžasné řezy ne a ne zdázně udělat;-(! Piškotové těsto je ok, ale to sněhové mi prostě nedrží;-(;-(, můžele mi pls ještě jednou polopaticky a blbuvzdorně napsat, jak na to sněhové (fakt se tam nedává mouka)? Ráda bych je udělala tchýni v neděli k narozeninám s mandarinkovým krémem "hrk hrk".
Za každou radu díky!:-)

VeronikaHrozna

3. 7. 2011 20:55

nora:To máte na lednici zámek?

VeronikaHrozna

3. 7. 2011 20:54

Těsto nešlo odlepit z papíru.Otočila sem upečený plátek papírem nahoru a dala na něj mokrou vyždímanou utěrku za 5 minut šel papír sundat.Nepečte z poloviční dávky je to jenom ztráta času a nic vám nezbyde!!!I z jedné celé dávky se mi to zdá být trochu málo. To druhý těsto jsem udělala o dva proužky větší a pak jsem ho prohla na okraje řezu,takže to vypadá hezky.Dala jsem obyčejnou šlehačku se stužovačem tady v Bratislavě ani Cremefine asi nikde nemají! Teď se chladí a uvidíme jestli to nakrájím jako na fotce. Jenom jestli až přijdu od počítače do kuchyně bude ještě co nakrájet.

Veronika

26. 6. 2011 18:35

Milé dámy !Dá se to takhle hezky nakrájet jak je to na fotečce?
Neláme se to trošku,čekám hosty a chci aby to vypadalo hezky.
Vypadá to luxusně a nevím jestli uhájím tvrz/lednici/dýl jak dvě hoďky.

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kardinálovy řezy kardinalove rezy recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardinálské řezy kardinálovi řezy recepty moučník kardinálské řezy top recepty řezy recept na kardinálovy řezy piškotové těsto recept kardinalove rezy recept výborné řezy ke slavnostní příležitosti kardinálský řez kardinálské řezy recept řezy se šlehačkou recept kardinalske rezy rez kardynálovy řezy kardinálovo řezy zákusek kardinál

Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, šlehačka

TopRecepty.cz

Kardinálův řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7x2