Ořechový cop
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 774 kJ / 4 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,85 g |
Tuky | 217,56 g |
Vláknina | 28,08 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 497,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Postup je vyčtený, těsto i náplň moje.
Pekla jsem včera odpoledne, krájeli jsme až dnes ráno (lépe se krájí) a těsto je i teď hebounké, lehké a pružné.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2009 06:37
Cathleen - pekla jsem včera tvůj cop. Chtěla jsem ho původně mít krásný na plechu, protože ta moje moula sladké věci moc neumí. Neodhadla jsem ale velikost rozváleného těsta a když jsem roládu zatočila byla hrozně hubená a dlouhá. Když jsem ji pak rozřízla a chtěla to zamotat, tak se mi to ještě víc natáhlo a nakonec celé rozpadlo. Tak jsem to nacpala do DP, ale zapomněla jsem tam háky, takže to mám opět s jeskyněma . Pekla jsem 50 min, protože po 40 to bylo ještě uvnitř syrové. ... no, na ty problémy s přípravou to dopadlo myslím dobře. Před chvílí jsem ukrojila kousek Tondovi k snídani a říkal, že je to super. Já včera olízla stěrku od náplně a byla vynikající. Za chvíli budou kluci vstávat, tak budou mít snídani. Určitě nepeču naposledy, jen příště si dám pozor a nerozválím to tolik.
Bodík je jasný
Bodík je jasný
11. 11. 2009 15:24
Asi máme vhodnú klímu na zasklenom balkóne, pretože cop aj na štvrtý deň je v pohode...
11. 11. 2009 15:08
bohužel nebyla, protože se o ní málem servali manžel i dcera jsou navíc hrozně rozmazlení. mají hrozně rádi, když pořád zkouším něco nového a nezastavuji se u pár (i když osvědčených) receptů takže pořád zkouším něco nového. takže repete bude nejspíš tak za rokaby zapomněli, že jsem už tuhle buchtu dělala. jediné, co můžu dělat častěji, je tažený štrůdl (hoooodně jablek, malinko těsta)
11. 11. 2009 14:40
To mě moc těší....fotečka by nebyla? Určitě by se dal udělat i s jinou náplní, třeba makovou - tu můžeš?
11. 11. 2009 14:20
tak včera jsem ho už konečně dělala. těsto v pekárně, zbytek v troubě. a výsledek?úúúúúúúúúúúúúžasný. jenom mě mrzelo, že mám alergii na ořechy, takže jsem opravdu ochutnala jen trochu. ale rodina se olizovala snad až za ušima a posílám bod
3. 11. 2009 12:07
Potvrdzujem, že cop aj na druhý deň po upečení ostal skvelý, nevysušený...kto neupečie, neuverí...
1. 11. 2009 20:13
tak tento recept sem si napsala a určitě udělám.
1. 11. 2009 11:08
Magdalenko, děkuju za pochvalu a jsem zvědavá, jak ti bude chutnat zbytek copu den po upečení (tedy - jestli nějaký zbytek zůstal )
31. 10. 2009 18:19
Cathleenka, veľmi dobré - polovička je preč, (nevydržala som a ešte vlažné nakrojila)...tá absencia mlieka ma veľmi prekvapila, bola som veľmi zvedavá na chuť a cop je super napriek tomu!!!
31. 10. 2009 13:24
Ahoj Cathleen! Prvýkrát som robila kysnuté cesto (s výnimkou knedlíkov) s vodou. Cesto pripravila pekáreň, cop som pred chvíľkou vytiahla z trúby. Vyzerá fakt pekne, na chuť si budeme musieť počkať. S náplňou som musela experimentovať - kvôli mliečnej alergii jedného člena rodiny a mala som doma iba 100 g lieskovcov. Tak som margarín zmiešala s cukrom a kakaom - nešetrila som ním, do toho pomleté lieskovce a zopár piškót asi 6 ks(viac nebolo...)a ešte som do toho zamiešala trochu ríbezľového džemu. Vzniklo voľačo zvláštne - pripomína to Nutellu - ale chutné. Uvidíme, ak "cop" vychladne a nakrojíme...
28. 10. 2009 18:04
Jiřinko, ten je nádherný!
28. 10. 2009 17:32
Večer jsem ho pekla,ráno byl ke snídani,je výborný Jenom jsem měla dát míň náplně,měla jsem Cathleen poslechnout
26. 10. 2009 11:57
26. 10. 2009 11:34
Moc děkuji za kladné ohlasy - pohlazení po dušičce....
......právě jsem si plátek copu dala k pozdní snídani a ač je pečený předevčírem odpoledne, je jako čerstvýZkuste ho upéct, třeba jako roládu a třeba v troubě.....
......právě jsem si plátek copu dala k pozdní snídani a ač je pečený předevčírem odpoledne, je jako čerstvýZkuste ho upéct, třeba jako roládu a třeba v troubě.....
26. 10. 2009 09:55
Cathleen.Ty máš tak úžasné nápady.To co mě ani nenapadne,tak ty vymyslíš a ještě zrealizuješ-jsi jednička.A boďka č.13 je tvá-doufám že ti přinese štěstí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 8 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 22 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 24 minutami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 45 minutami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 5 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 6 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ořechový cop snídaně s novou recepty kynutý ořechový cop orechový štrůdl ořechový závin z domácí pekárny vánoční ořechovy cop pečený cop cop recept na ořechovy cop ořechový cop recept jak upect babovku jak upect piškot makový cop ořechový recept ořechový cop štrůdl z domácí pekárny cop s ořechy ořechový závin domácí pekárna recept cop recepty domácí pekárna ořechový cop
Suroviny: voda, cukr, cukr vanilkový, tuk hera, žloutek, sůl, mouka hladká, droždí, ořechy, mléko, piškoty, rum, med, cukr, bílek
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
38 názorů