Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie429 kJ / 103 kcal
Bílkoviny11,00 g
– z toho živočišné bílkoviny11,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky6,50 g
– nasycené2,00 g
– nenasycené4,50 g
–– mononenasycené3,00 g
–– polynenasycené1,50 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 22 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Bažant na česneku a jablkách

Bažant na česneku a jablkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bažanta stáhneme z kůže a naporcujeme. Protože má bažant sušší maso, tak každý kousek na několika místech prošpikujeme kousky špeku. Osolíme, opepříme a a ze všech stran…

Pečený bažant

Pečený bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Jemné bažantí maso je zdravé a velmi chutné. Lidé ho jako pochoutku vyhledávají už po staletí. Stačí ho prošpikovat slaninou a upéct spolu s cibulí smaženou na másle.…

lenka-m

75 min

Bažant s nádivkou

Bažant s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažanta osolíme a okořeníme.Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme. Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu…

Bažantí prsa na jalovci

Bažantí prsa na jalovci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky…

Colombo65

15 min

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme…

Roxana

60 min

Bažant s rozmarýnem

Bažant s rozmarýnem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…

Bahula

90 min

Bažant na víně

Bažant na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme,…

Bažantí paštika

Bažantí paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…

jipohe

65 min

Pečený bažant na houbách

Pečený bažant na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Očistěného bažanta rozčtvrtíme, prošpikujeme anglickou slaninou a jednotlivé porce osolíme. Dno pekáče poklademe proužky cibule a maso na ni rozložíme. V oleji…

Bažantí prsíčka po pařížsku

Bažantí prsíčka po pařížsku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha…

Nadívaný bažant

Nadívaný bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky,…

Bažant dušený na jablkách

Bažant dušený na jablkách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je…

Bažant na dvou vínech

Bažant na dvou vínech

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme,…

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více