Šumavská bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme lžičkou kmínu, osolíme, zalijeme asi 1,5 litru vody a vaříme do poloměkka. Potom přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme lžičkou kmínu, osolíme, zalijeme asi 1,5 litru vody a vaříme do poloměkka. Potom přidáme…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme podle chuti. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Na pánev nalijeme olej a rozpálíme ho. Když…
Namočíme hrst sušených hub. Čerstvé houby nakrájíme na kousky. Na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.Přidáme oloupané brambory na kostičky,…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, poté je scedíme a necháme okapat. Můžeme je malinko pokapat olejem a promíchat, aby se neslepily.Houby očistíme a nakrájíme na…
Listy kapusty dáme do vroucí osolené vody na 2 minuty, aby změkly. Vyndáme, necháme okapat a vykrojíme "žebra", které jsou uprostřed, aby se nám listy při balení…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem. Houhy nakrájíme na plátky. Velké měkké se nám později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou…
Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánev nalijeme olej, dáme rozehřát a přidáme cibuli. Počkáme, až cibule zesklovatí a přidáme na nudličky nakrájené játra.Až se játra…
Do hrnce s poklicí nasypu pohanku, zaliji ji horkým vývarem, přikryji poklicí, zabalím do utěrky a schovám na 20 minut pod peřinu.Než je pohanka hotová, obvykle si na…
Ptáčky známe jako plátky masa potřené hořčicí a s dalšími surovinami zabalené do úhledných balíčků. V těchto se skrývá paprikáš a špalíček nivy. K nim je pak podávána…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Přidáme houby nakrájené na kousky, sušené předem…
Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. …
Králíka omyjeme, naporcujeme, osolíme a vložíme na pekáč. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky,houby,podlijeme vodou a ještě okmínujeme. Přiklopíme…
Umyté houby podusíme.Zapěníme cibuli se slaninou na kostičky a na ni osmahneme podušené houby. Osolíme a okmínujeme. Přidáme sádlo a promícháme.Na noky uděláme polořídké…
Na pánvi opečeme cibulku do sklovita, přidáme nasekaný česnek, na plátky nakrájené žampiony a opékáme.Později přidáme misku předem namočených hub a podlijeme vodou,…
Pohanku několikrát propláchneme v sítku studenou vodou, dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. …
Dáme si vařit rýži. Na rozpáleném oleji osmahneme zeleninu a přidáme sojovou omáčku. Zalijeme vlažnou vodu a necháme dusit. Až nám zelenina změkne přidáme sůl, pepř a…
Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku
Voňavé dýňové karí podle Adama z MasterChef Česko: Je to tak jednoduché a chutné, že to zvládne úplně každý, říká
Velký manuál mražení potravin: Jak správně mrazit maso i ryby, jak dorty a co se sýry?