jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Bramborová polévka od babičky

Bramborová polévka od babičky
Bramborová polévka od babičky
nahoru
Bramborová polévka od babičky Bramborová polévka od babičky Bramborová polévka od babičky Bramborová polévka od babičky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: asi 30 min
Počet porcí Počet porcí: 6.porcí

Suroviny:

10 dkg másla nebo Hery
2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu nebo dom. vývar
4 brambory
zeleninu do polévky
sůl, majoránka, bobkový list

Postup přípravy receptu

Z másla a mouky připravíme jíšku. Ve vodě povaříme brambory, zeleninu, masox, nebo vývar. Polévku zahustíme jíškou, přidáme majoránku, sůl a bobkový list. Chvíli povaříme a nakonec přidáme zeleninu.

Autor Autor: (Aneta Fejfarová)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bramborová polévka od babičky"

autor: marťas-bábička (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2014 19:44:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikKostka bujonu a česnek té bramboračce přidá špéci!A houby jsou skoro povinné. Dávám bodík.Super, polévečky zbožňuji!smajliksmajlik

autor: Sorry (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.05.2014 15:17:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otřesný receptsmajliksmajliksmajlik

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2014 19:05:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Stroužek česneku udělá v brambůrce divy, neměla by chybět hrstička sušených hub, kůže ze slaniny polévku jemně dochutí, trochu krup taky není na škodu, nové koření a pepř, zeleninu doporučuji osmahnout na másle. Výsledkem je nejlepší bramboračka na světě.

autor: Dajda
vloženo: 14.03.2014 06:27:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bujon ani kostka tam určitě být nemusí, brambory, zelenina a koření bohatě stačí. Pokud chcete navíc masovou chuť, uvařte vývar z vepřových kostí, které Vám zbyly například z kotlet. Pokud je na nich nějaké maso, můžete ho pak do polévky vložit.

autor: tejaja
vloženo: 14.01.2014 15:00:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr co vaření nerozumí: nemusí, veď pekný zeleninový vývar sa urobí pošas varenia zeleniny smajlik

autor: Petr co vaření nerozumí (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.01.2014 14:36:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdar kuchtici, hej moc tomu nerozumim ten bujon tam musí být?

autor: savlinka
vloženo: 16.11.2013 17:24:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

DNES jsem vařila z uzeného vývarusmajlika dávám uvařit i cibuli a česneksmajlik

autor: canni (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.07.2013 17:50:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagetka: JoJo, vím, že se dá zmrazit, ale netušila jsem, že i zavařovat smajlik já spíš dělám takovej "rychlo vývar" když vařím psovi kosti a odřezky masa, ale to vařím sotva hodinu.. smajlik škoda to pak vylít, takže z toho dělám polévku, vařím v tom luštěniny a podobně. Akorát je to bez chuti, psovi nekořením. Jak jsem psala, nejsem zkušená kuchařka, vařím sotva 2 roky, nikdo mě neučil..

autor: spagetka
vloženo: 12.07.2013 12:16:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

canni: Dělej to jako já i mnozí další, taky nemáme čas vařit věčně vlastní vývar (dobrý vývar chce fakt čas), ale existuje řešení: Ve chvíli času (určo se najde) si prostě udělej tak 10 - 15 litrů vývaru najednou. (já nejdřív opeču, pak velmi pomalu táhnu, perlím vývar. Nechám zchladit, seberu zbytečný tuk a rozdělím na porce, dám do mrazáku a mám na čtvrt roku pokoj. Někdy i se zeleninou, spíš ale dělám čirý, který pak dle potřeby dochutím a věř mi, pak je vždy pohodlně při ruce.smajliksmajliksmajlik Jo a pokud budeš mít potřebu dolévat vodu, zásadně vroucí!
Moje mamka ho i zavařovala, ale upřímně, já na to nikdy nenašla odvahu, ale dobrý asi byl smajliksmajlik

autor: canni (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.07.2013 12:08:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A ty řeči tady, že jsou lidi líni uvařit si vývar... Ne vždy je to o lenosti, já třeba studuji, chodím do práce a starám se o domácnost a domácí mazlíčky. Opravdu někdy nemám chuť a čas například zapékat kosti a pak je 2 hodiny vařit na vývar. Kdybych neměla co jiného na práci, ráda si ho udělám.

autor: canni (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.07.2013 12:03:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejsem tedy žádná zkušená kuchařka, ale toto má do bramboračky hodně daleko smajlik a ještě to nazvat jako babiččina.... Když už není domácí vývar, stačí dát koření, zeleninu a houby. Krásně polévku dochutí. Dávám na rozpuštěné máslo cibulku, pokrájenou zeleninu i s brambory, chvíli restuji, zaliji vývarem, přidám koření (majoránka, bobkový list, pepř celý, sůl), chvíli povařím, přidám houby, česnek a vařím, až je zelenina tak akorát smajlik jde zahustit na začátku, na restující se zeleninu stačí dát hl.mouku. nebo já radši vyndám pár brambor, ty rozmělnim vidličkou nebo rozmixuju a zpátky zamíchám do polévky.

autor: SeMiSss
vloženo: 26.02.2013 08:24:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělé :) všem nám moc chutnalo a dokonce si ode mne vzala recept jak kamarádka tak i tchýně :) :) takže taky přidávám bodík :)

autor: koioia (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2012 13:56:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr:Naprosto souhlasím, dělám bramboračku cca 2,5 h. Nejprve dělám hovězí vývar a pak přidávám zeleninu s houbami...bohužel, lidi se už neumí jinak cpát než chemickými jedy z obchodu a jsou liní si uvařit pořádný a chutný vývar. Jinak nechápu tu heru, ta je snad na pečení, ne? smajliksmajlik

autor: koioia (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2012 13:52:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Herasmajlik? To slyším po prvé, že jí někdo dává do polévky...Lidi, co to jíte za blivajzy, babičky se musí obracet v hrobechsmajlik

autor: zizala
vloženo: 16.03.2012 15:55:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr: Ale to sis zrovna vybral nesprávný recept na kritiku smajlik Autorka dává možnost volby mezi masoxem a domácím vývarem. Takže je jen na Tobě, co použiješ smajlik

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2012 15:05:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koukám se na netu na různé recepty a zjiš´tuji, že velice málo lidí dokáže vařit bez bujónů, masoxů, veget a jiných podobných dochucovadel, tomuhle říkáte vaření???????smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Milan (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2012 19:53:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

polevka byla viborna pritelky chutnala pridal jsem cibulku a bylo to eno nuno smajlik

autor: diducoolka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2011 11:02:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná akorát bych tam dala ještě i cibuli smajliksmajliksmajlik

autor: Antik10
vloženo: 27.05.2010 19:04:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nn recept jsem si vyslela sama.smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 13.02.2010 01:16:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo, díksmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 13.02.2010 01:14:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anetko, protože bramboračku milejeme, tak jsem jí dneska uvařila podle tebe, nebo tvojí babičky a musím říct, že nám moc chutnala, i s tím bobkovým listem, který já do bramboračky nedávám. Určitě jí udělám častěji.Posílám ti bodík a fotky. Jsi šikula a těším se, že s babičkou přidáte ještě nějaký další recept.smajlik +

autor: mirca75
vloženo: 13.02.2010 01:13:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hankosmajlikhned jak jsem v nových zahlédla tyhle fotečky,tak jsem věděla,že jsou tvojesmajlik.Krásně barevné a co se týká atmosféry,tak lehce do romanticky starých časů (to to nádobísmajlik).Tahle polévka je dobrá klasika,ale ve tvém podání velmi krásně podanásmajlik.

vloženo: 12.02.2010 08:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také dělává,místo bobkového listu dávám česneksmajlikposílám dobík č.6smajlikještě přidávám suš.houbysmajlik

autor: cardanka
vloženo: 12.02.2010 08:39:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anetsmajlik šikulka jsi, ať se Ti tu s námi líbísmajlik, 5.tý bodík posílám Tismajlik

autor: Svetlana
vloženo: 12.02.2010 08:26:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anetko, taky posílám bodíksmajlik, prohlídni si to tady, mrkni na diskuzi, na pokec a když budeš potřebovat poradit s vařením, kdykoliv se obrať na "topačky"...určitě ti většina moc ráda poradí...smajlik

vloženo: 11.02.2010 23:07:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šikovná holka!!! smajlik

vloženo: 11.02.2010 22:52:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Snad je to už lepší, buďme hodní, pokud to jdesmajlik

vloženo: 11.02.2010 22:48:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 11.02.2010 22:31:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doporučení : přečíst co napíšu a pak teprve stisknu ENTER tedy ODESLAT !smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 11.02.2010 22:00:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Antík10, já tě tady vítám mezi náma, přeju ti, aby se ti tady líbylo a načerpala jsi tu hodně inspirace.smajlik
Jestli tomu dobře rozumím z tvého profilu, tak vaříš pro rodinusmajlikchodíš asi ještě do školy nesmajlik

autor: dzungila
vloženo: 11.02.2010 21:31:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Faktem je, že si taky nedovedu představit vařit bramboračku takovou dobu.smajlik A ty hrubky...smajliksmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 11.02.2010 21:12:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ten čas je trochu moc,ne?To už by bylo zeleninové pyré přinejlepším..smajlik

autor: jambajs
vloženo: 11.02.2010 21:02:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klasika,taky jí často vařímsmajlikještě přidávám česnek.Ta příprava je opravdu 2-3hod.smajliksmajlik, i tak dávám bod


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

recept bramborová polévka recepty polévky polévky od babičky babiččina držková polévka bramborová zeleninová polévka polevka od babicky polévky recepty bramborová branborova polevka bramborová polévka recept na bramborovou polévku bramborova polivka recept polvka bramborov polévky bramborová polévka kroupová polévka s bramborem bramborova polévka recepty bramborová polévka recept bramborova polevka klasik držková polévka babica recept na bramborovou polivku bramborová polévka babicky domácí bramborová polévka bramborová polévka-recept recepty-bramborová polévka bramborove polevky držková polévka od babičky příprava bramborové polévky bramborova polévka bramborová polévka recept babica recepty na bramborovou polévku bramborová polévka babica bramborova poleva babica vlockova polevka bramborová polívka kroupová polévka s bramborami polévky babičky bramboračka bramborov polvka bramborová polévka od babičky polévky babičky bramborová polévk bramboračka od babičky polevka bramborova recepty bramborova polevka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz