Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 250 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně…
Kuřecí řízky omyjeme,pokrájíme na menší medailonky a každý osolíme, opepříme a vtlačíme do něj nadrobno pokrájený tymián.Plátky obalíme v hladké mouce a na másle…
Porce masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso…
Do veliké pánve speciálně určené na paellu dejte oba oleje. Do horkého oleje dáme opéct na velké kousky nakrájená žebírka, na 2-3 části nakrájená kuřecí stehýnka a…
Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější). Chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Přidáme celý pepř (v sítku),…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Maso nakrájíme na šikmé proužky, osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a rajčata na větší kousky.V pánvi (nejlépe…
Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.Na pánev a nebo ještě lépe do…
Šťavnaté kuřecí maso, listový špenát a jemná smetanová omáčka se sýrem je skvělá kombinace, která téměř vždy chutná výtečně. Když k tomu přidáte jako přílohu zlatou…
Kefír, vejce, mouku, sůl, droždí, Podravku důkladně umícháme a necháme půl hodiny vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme a…
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky. V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z…
Těstoviny ve vroucí vodě uvaříme dle návodu na obalu. Nakrájíme kuřecí prsa na čtverečky a vložíme na olej, až maso zbělá přdáme na drobno nakrájený špenát. Asi po 2…
NESOLIT! V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut) …
Vychutnejte si exotickou chuť lahodného kuřete na kari, doplněného čerstvými žampiony a šafránovou rýží plnou sladké mrkve a rozinek. Užijte si bohatou kombinaci koření…
Nejdříve dáme vařit nudle podle návodu. Šafrán namočíme do trošky horké vody. Maso nakrájíme na kousky, stejně cibulku, žampiony a papriku. Na rozpálenou pánev s trochou…
Maslo roztopíme na panvici. Pridáme na mesiačiky nakrájanú hrušku a fenykel. Restujeme asi 2 minúty, potom pridáme šťavu a víno a podusíme asi 3 minúty. Hruška nesmie…
Nakrájené mango, jogurt, kardamon a šafrán (předem zalitý troškou horké vody, aby se uvolnilo aroma) dáme do mixéru nebo do nádoby od tyčového mixéru a mixujeme. Já…
Marináda: všetky ingrediencie zmiešame s olejom a citronovou šťavou. Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút stáť. Marinované stehná opekáme 20 minút na…
Kořenící směsi jsou velmi individuální záležitost, neboť každému chutná něco jiného. Někdo se spokojí s kupovaným kořením, někdo si svou příchuť pracně a dlouho testuje…
Klasickou snídaňovou omeletu zná snad každý. Pokud ji však chcete trošku ozvláštnit, vyzkoušejte ji připravit na marocký způsob. Omeleta s rajčaty krásně voní po šafránu…
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33