Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu
Recept ještě nebyl hodnocenProvensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Provensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g. …
Na pánev nalijeme olivový olej a orestujeme na něm krevety, chorizo klobásu a papriky. Po orestování z pánve vyjmeme. Na pánev přidáme opět olej, přidáme kuřecí prsa,…
Nejdříve dáme vařit nudle podle návodu. Šafrán namočíme do trošky horké vody. Maso nakrájíme na kousky, stejně cibulku, žampiony a papriku. Na rozpálenou pánev s trochou…
Tapiokové perličky propláchneme a namočíme nejméně na 2 hodiny do studené vody (lze i přes noc). Namáčecí vodu slijeme, tapioku přendáme do silnostěnného hrnce, zalijeme…
Do veliké pánve speciálně určené na paellu dejte oba oleje. Do horkého oleje dáme opéct na velké kousky nakrájená žebírka, na 2-3 části nakrájená kuřecí stehýnka a…
Na másle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek, kari pastu a necháme zesklovatět - kari pasta krásně zavoní. Přidáme dýni nakrájenou na kostky (hokaido nemusíme…
Mozzarellu scedíme z nálevu a necháme oschnout. Do misky dáme pár lžic vody, osolíme a necháme rozpustit šafrán. Potom přisypáváme mouku a průběžně doplňujeme vodou tak,…
Do tajine (keramická nádoba Tajine, která je vyrobená z glazované hlíny, se špičatým tvarem víka jež zajišťuje optimální cirkulaci páry) dáme nasekaný česnek. Na něj…
Kefír, vejce, mouku, sůl, droždí, Podravku důkladně umícháme a necháme půl hodiny vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme a…
Kuřátko důkladně opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a naplníme bylinkovým máslem, pokud máte máslo domácí výroby tak do něj přidejte hrubozrnou sůl při výrobě, pokud…
Do vařící se vody dáme srdíčko, kuličky pepře, nakrájenou cibuli na kousky a necháme vařit téměř doměkka. V tuto chvíli přidáme celer a petržel, které pokrájíme na malé…
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…
Před samotnou přípravou nasypeme šafrán do 0,5dl (nebo velký panák) vody o pokojové teplotě a necháme chvíli odstát. Připravíme taky vývar, musíme pracovat s teplým…
V hlubší nádobě rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a opečeme také dozlatova. Zalijeme…
Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.Na pánev a nebo ještě lépe do…
Koleno si vykostíme , maso nakrájíme na kousky a zbylé kosti uvaříme. Dáme ho na orestovanou cibuli v oleji, dusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina skoro vyvaří,…
Veškerou zeleninu nakrájíme na drobno, rajčata nejprve zbavíme slupky. Rozehřejeme máslo, přidáme maso a ze všech stran jej orestujeme dozlatova. Poté maso vyjmeme…
Marináda: všetky ingrediencie zmiešame s olejom a citronovou šťavou. Touto marinádou potrieme stehná a necháme 30 minút stáť. Marinované stehná opekáme 20 minút na…
Na pánvi rozškvaříme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje.Pak vložíme kuřecí prsa nakrájená na nudličky,…
Na kuře.. špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého…
Kuřecí maso si vykostíme, nakrájíme na menší kousky, cibulku si nakrájíme nadrobno a obojí zprudka opečeme na oleji v pánvi. Až je maso osmažené ze všech stran, přidáme…
Do malej misky dame muku, sol, stipku prasku do peciva a dolievame opatrne svetle pivo, kym nam nevznikne cesticko. Neviem kolko piva som dala ja...mozno 7 lyzic. …
Do pánve jsem si nalila olivový olej a osmažila na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli smažení jsem k ní přidala rýži a krátce osmažila. Jako první jsem rýži…
Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem. Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Špenát na 5 různých způsobů: V palačinkách plněných svěží tvarohovou náplní a šunkou chutná fantasticky
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý
Máte rádi smažené brambůrky? Ve viktoriánské éře platily za zdravou stravu!