Dip: Lahodná omáčka, do které se namáčí kousky jídla
Připravte si s námi dokonalý dip, který pozvedne váš oblíbený pokrm k dokonalosti. Dip je neodmyslitelnou součástí některých pokrmů, které bychom si bez něj nedovedly ani představit. Jeho příprava je velmi snadná a hotová během chvilky.
Nejlepší dipy
- Sezóna grilování už začíná být v plném proudu a dokonalý dip ke grilovanému masu zvládnete připravit raz dva. Pokud rádi experimentujete pak si určitě zkuste připravit tyto netradiční dipy.
- Znáte ajvar? Tato lahodná ale zároveň lehce pikantní zeleninová směs se skvěle hodí k topinkám, k masu nebo i k pečeným bramborám.
- Quacamole: Nejoblíbenější dip ke smaženým kukuřičným lupínkům - nachos. Dokonalá kombinace avokáda, rajčat, bylinek a limetkové šťávy.
- Ljutenica: Papriková delikatesa, která patří mezi nejslavnější bulharské speciality. Podle našeho návodu ji hravě zvládnete.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to omáčka určená k namáčení. Oživí a dochutí každé grilované jídlo, i drůbež nebo rybu. Výběrem ovoce, zeleniny a koření vzniknou její rozmanité chutě.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Vlasta Burian si domů „ukradl“ slavného kuchaře: Ten králi komiků vařil třeba kuře s jablky, volským okem a mandlemi
Kalábrie na talíři: Jihu Itálie vládne feferonka a tento fantastický mřížkový koláč crostata