Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory, grilovaný steak nebo zelenina, to vše potřebuje dip, aby chuť pokrmu byla o poznání lepší. Kouzlo chutného dipu spočívá pouze ve správném výběru vhodných ingrediencí, které hlavní pokrm pozvednou.

Dip je speciální omáčka, do které se během jídla namáčí různé druhy pokrmů. Nejčastěji se podává ke grilované zelenině, čerstvé zelenině, steakům, chipsům, sýrům atd. Záleží na každém, jakou hustotu a složení dipu si připraví. Škála dipů je široká.

Jak si připravit domácí dip

Příprava dipů vám nezabere více jak 15 minut času a výsledek bude vždy výtečný. 

  • Kouzlit se dá již se samotným základem, který může být tvořen z majonézy, zakysané smetany, kečupu, hořčice a dalších různých ingrediencí.
  • Poté již postačí přidat kousek nastrouhané zeleniny, bylinek či koření a dip je hotový. Záleží pouze na vás a vašich chutích. 
  • Mezi nejoblíbenější dipy patří česnekový, bylinkový nebo avokádový.

Oblíbený česnekový dip v několika krocích

Mezi velmi chutné dipy zaručeně patří ten česnekový. Výtečně se hodí nejenom ke grilovanému masu, ale skvěle doplní i brambory pečené v celku. Na jeho přípravu budete potřebovat opravdu jenom pár minut.

  • Do misky dejte kelímek zakysané smetany (nebo bílého jogurtu), tu smíchejte se dvěma lžícemi majonézy.
  • Přidejte 2–3 stroužky rozmačkaného česneku. Množství česneku volte podle své chuti a jeho pálivosti. Osolte, opepřete a máte hotovo.
  • TIP: Pokud budete chtít dip vylepšit, nasekejte si do něj směs různých bylinek. Vedle nešlápnete s petrželkou, pažitkou či bazalkou.

Vyzkoušet můžete i dip z bílých fazolí, který má příjemně hustou konzistenci a nezaměnitelnou chuť.

Připravujete si rádi na pohoštění s přáteli různé dipy? Podělte se s námi o své oblíbené recepty v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky