Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat tvarohové lívance. Lahodný moučník nakypříme sněhem z bílků
Zdroj: Pixabay, Rita

Lívance jsou oblíbené skoro jako palačinky. Suroviny na jejich přípravu jsou vlastně stejné, ale rozdíl je v tom, že do těsta na lívance přidáváme kypřicí prostředek, aby těsto bylo vzdušné a kypré. Poradíme, jak připravit výborné tvarohové lívance, příjemně vláčné a nadýchané přesně akorát.

Kypřicím prostředkem mohou být buď kvasnice nebo kypřicí prášek do pečiva. Lívance s kypřicím práškem jsou na přípravu rychlejší a pustíme se do nich, když máme méně času. Máme ale ještě další variantu, a to je nakypření těsta bílkovým sněhem. A přesně takové jsou tvarohové lívance podle našeho receptu.

Jak připravit tvarohové lívance

Tato skvělá pochoutka určitě nadchne děti, ale i dospělé. Potřebujeme jen několik surovin na těsto:

  1. Připravíme si 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 200 ml mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku vanilkového cukru, trošku soli. Na smažení potřebujeme tuk, na zdobení marmeládu a cokoliv dalšího podle vlastní chuti.
  2. V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem
  3. Vmícháme tvaroh, mléko, mouku a sůl.
  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do těsta. 
  5. Lívance osmažíme z obou stran pěkně dozlatova.
  6. Při podávání je zdobíme marmeládou a ovocem. Můžeme přidat kopeček šlehačky nebo zakysané smetany či bílého jogurtu

Podle následujícího videa lívance snadno připravíme:

Přejeme, ať se vám sladký moučník podaří.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky