Jak udělat tvarohové lívance. Lahodný moučník nakypříme sněhem z bílků
Lívance jsou oblíbené skoro jako palačinky. Suroviny na jejich přípravu jsou vlastně stejné, ale rozdíl je v tom, že do těsta na lívance přidáváme kypřicí prostředek, aby těsto bylo vzdušné a kypré. Poradíme, jak připravit výborné tvarohové lívance, příjemně vláčné a nadýchané přesně akorát.
Kypřicím prostředkem mohou být buď kvasnice nebo kypřicí prášek do pečiva. Lívance s kypřicím práškem jsou na přípravu rychlejší a pustíme se do nich, když máme méně času. Máme ale ještě další variantu, a to je nakypření těsta bílkovým sněhem. A přesně takové jsou tvarohové lívance podle našeho receptu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové lívance
Tato skvělá pochoutka určitě nadchne děti, ale i dospělé. Potřebujeme jen několik surovin na těsto:
- Připravíme si 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 200 ml mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku vanilkového cukru, trošku soli. Na smažení potřebujeme tuk, na zdobení marmeládu a cokoliv dalšího podle vlastní chuti.
- V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem.
- Vmícháme tvaroh, mléko, mouku a sůl.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do těsta.
- Lívance osmažíme z obou stran pěkně dozlatova.
- Při podávání je zdobíme marmeládou a ovocem. Můžeme přidat kopeček šlehačky nebo zakysané smetany či bílého jogurtu.
Podle následujícího videa lívance snadno připravíme:
Přejeme, ať se vám sladký moučník podaří.
Komentáře