Babiččiny nadýchané jogurtové lívance. Rozplývají se na jazyku a hotové jsou za 15 minut
26. 4. 2023 Vaření
Lívance patří k základům české kuchyně a pokud se vám nechce připravovat ty klasické kynuté, máme pro vás jednodušší recept. Babiččiny jogurtové lívance se rozplývají na jazyku a hotové jsou za chvilku. Skvělé jsou s ovocem, marmeládou i jen tak posypané skořicovým cukrem.
Báječná snídaně snadno a rychle
Receptů, které jsou vyzkoušené, osvědčené a jejich příprava nezabere moc času, není nikdy dost. A tento na úžasně nadýchané jogurtové babiččiny lívance k nim rozhodně patří.
Pokud rádi vaříte s dětmi, neváhejte je k jejich chystání přibrat. I ty malé si mohou stoupnout na stoličku a míchat, bude je to bavit. Suroviny určitě najdete v lednici, takže dokonalá snídaně může být hotová během chviličky.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit jogurtové lívance?
Ta příprava je tak snadná, že se do nich může pustit i ten, kdo nikdy nevařil. Stačí si vzít větší mísu, do ní nasypat cca 300 g hladké mouky, přidat 1 kelímek (200 ml) poctivého smetanového jogurtu, 280 ml plnotučného mléka, ½ prášku do pečiva a špetku soli.
Vše vymíchejte metlou do hladka a nechte chvilku odstát, aby se těsto hezky spojilo. Pokud vydržíte počkat 20 minut, bude to úplně skvělé, ale začít smažit můžete i dřív, lívance budou dobré i tak.
Smažit můžete v lívanečníku či na pánvi, jen odolejte pokušení dávat příliš mnoho oleje. Na kvalitní a dobře rozpálené pánvi se lívance prakticky nepřilepují a nemusíte pak přebytečný omastek odsávat ubrousky.
Mohlo by vás zajímat
S čím jsou lívance nejlepší?
Klasické lívance se vždy nejčastěji mazaly marmeládou. Pokud máte doma dobrou domácí, nic proti tomu, ale s ovocem jsou ještě lepší. Využít můžete sezónní čerstvé, tedy třeba banány, jablka nebo pomeranče, ale jsou i sofistikovanější kombinace.
Skvělý je například flambovaný ananas, nebo rozvar z mraženého ovoce, například malin nebo borůvek. Pro milovníky slaných chutí tu máme i tip na báječnou jednoduchou pomazánku z čerstvého sýra, která se na lívancích jen rozplývá.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Lívance jsou oblíbenou snídaní. Máte je radši nasladko nebo naslano? Pojďte s námi experimentovat
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Jak na výbornou jablečnou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a na povrchu křupavá: Pro dokonalý výsledek to chce jeden krok navíc