Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražená zelenina a horkovzdušná fritéza: Poradíme, jak mít zeleninu během chvilky na stole
Zdroj: Kristýna Anna Vondálová

Horkovzdušná fritéza je multifunkčním pomocníkem. Jídlo z ní je rychle hotové a zdravější než z klasické fritézy, protože k přípravě pokrmu stačí minimální množství tuku. Hodí se tedy i lidem, kteří ze zdravotních důvodů nesmí tučná a smažená jídla.

Horkovzdušné fritézy se těší velké oblibě, a to právě z důvodu zdravější přípravy pokrmů, což je v dnešní době velmi žádané. S její pomocí hravě zvládnete zdravé smažení, grilování i pečení. Poradí si i s mraženou zeleninou.

Mražená zelenina a její příprava

Mraženou zeleninu nemusíte před přípravou nechávat povolit ani zcela rozmrazovat.

  • Postup záleží na konkrétním typu horkovzdušné fritézy, kterou máte. Buď po vložení zeleniny do nízké pánve nastavíte program "zelenina" nebo nastavíte stupně Celsia a požadovaný časový úsek, většinou 190 °C a 20 minut.
  • Tepelně upravenou zeleninu využijete buď jako přílohu nebo do řady dalších jídel.
  • Zeleninu lze lehce postříkat olejem nebo podlít trochou vody a přidat kousek másla
  • Nezapomeňte na své oblíbené koření. Přidat ho můžete až během přípravy, kdy je potřeba zeleninu občas promíchat.
  • V případě, že nemáte nízkou pánev, ale pouze fritovací koš, pomůžete si pečicím papírem, kterým koš vyložíte.
  • Tip: Pokud byste se rozhodli např. pro pečení slaných muffinů, i do nich můžete dát mraženou zeleninu, například hrášek. Pozor však na její množství, aby muffiny nebyly místo upečení rozmočené.

Jak připravit fritézu před použitím

Doporučujeme fritovací koš vymazat olejem - pokrmy se nepřichytí a usnadňuje to i následné čistění, které se praktikuje po každém použití. Také se doporučuje před vložením pokrmu fritézu nahřát. V horkovzdušných fritézách lze připravit téměř vše, co se připravuje v troubě, inspirujte se následujícími recepty.

Díky multifunkčnosti horkovzdušné fritézy získáte pokrmy ve zdravější formě. Ať už se rozhodnete pro grilovanou zeleninu, slané či sladké muffiny, zeleninové hranolky nebo masová jídla, s tímto pomocníkem se rozhodně nudit nebudete.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více