Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti
Polevy jsou krásný a jednoduchý způsob zdobení různého druhu cukroví, dortů, dezertů a plno dalších sladkých dobrot. Nejoblíbenější druh polevy je čokoládová, která má velmi snadnou přípravu a hodí se téměř na všechny dezerty. Další velmi často používaná poleva je ovocná, která doplní dezert zajímavou chutí a někdy i barvou.
Příprava oblíbených polev na dezerty
- Čokoládová poleva: Základní suroviny na přípravu čokoládové polevy jsou kvalitní kakao a vysokoprocentní čokoláda. Tuto polevu můžeme připravit mnoha způsoby např. ze smetany na šlehání, nebo přidáním tuku.
- Ovocná poleva: Můžeme ji připravit z mnoha druhů ovoce, nejčastěji se používá citron, který krásně osvěží hotový dezert.
- Marcipánová poleva na dort: Zkoušeli jste už někdy doma připravit marcipán, který nádherně dozdobí dort nebo třeba cupcakes? Jeho příprava není žádná věda.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Topping je sirup nebo poleva s různými příchutěmi. Používá se k dochucení nebo ozdobení různých moučníků, pohárů nebo zmrzlin. Také ho můžeme použít na palačinky nebo vafle. V obchodě je jich velký výběr, ale kdo chce, může ho připravit i doma z dostupných surovin.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Ganache je poleva na pečivo, vyrobená z čokolády a smetany. Není tak tuhá, jako klasická poleva. Použitá čokoláda musí být kvalitní, s vysokým obsahem kakaa, a smetana s 33 % tuku. Ganache se používá na polevy, glazury, náplně do makronek nebo pralinek.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha: Slavný šéf do něj přidává salám a jednu speciální pikantní ingredienci
Jak se postarat na jaře o jahodníky? Potřebují okopat, přihnojit a zbavit se nejslabších článků, pak budou plodit jako o závod
Domácí antibiotika podle našich babiček: Cibule a křen vás zachrání při rýmě i kašli