Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti
Polevy jsou krásný a jednoduchý způsob zdobení různého druhu cukroví, dortů, dezertů a plno dalších sladkých dobrot. Nejoblíbenější druh polevy je čokoládová, která má velmi snadnou přípravu a hodí se téměř na všechny dezerty. Další velmi často používaná poleva je ovocná, která doplní dezert zajímavou chutí a někdy i barvou.
Příprava oblíbených polev na dezerty
- Čokoládová poleva: Základní suroviny na přípravu čokoládové polevy jsou kvalitní kakao a vysokoprocentní čokoláda. Tuto polevu můžeme připravit mnoha způsoby např. ze smetany na šlehání, nebo přidáním tuku.
- Ovocná poleva: Můžeme ji připravit z mnoha druhů ovoce, nejčastěji se používá citron, který krásně osvěží hotový dezert.
- Marcipánová poleva na dort: Zkoušeli jste už někdy doma připravit marcipán, který nádherně dozdobí dort nebo třeba cupcakes? Jeho příprava není žádná věda.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečenáče z kapra připravíte snadno z octového nálevu. Pikantnost dodá chilli paprička
Královské chutě: Monacká kněžna Charlene drží dietu, při které si může dopřát dezerty i „fish and chips“, a přesto zůstane štíhlá
Medovníkové koule: Miniatury oblíbeného dortu s vůní medu se rozplývají na jazyku a překvapí svou vláčností