Rizoto je synonymem pro snadné, levné a rychlé jídlo. Doveďte ho k dokonalosti
Když Italové chystají jeden ze svých národních pokrmů – rizoto –, dodržují téměř neměnný postup: Rýži vaří na másle nebo oleji, přidávají bílé víno a nastrouhaný sýr. U nás se při výrobě rizota fantazii meze téměř nekladou, pod pojmem rizoto rozumíme směs rýže, zeleniny a masa, případně dalších surovin.
Klasické rizoto a tipy na neobvyklá rizota
S tradičním rizotem jsme se snad všichni setkali už ve školce nebo ve škole. Na podzim můžete rizoto ozvláštnit houbami, zajímavá je také variace se špenátem. Kromě mletého nebo kuřecího masa lze do rýže vmíchat třeba krevety nebo vepřový gyros.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na ten nejlepší jahodový džem jako od babičky: Jde to i bez velké dávky cukru, stačí přidat špetku soli
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč