Časté chyby při přípravě a pečení lineckého cukroví
Linecké cukroví patří mezi tradiční dobrotky na vánočním stole. Připravuje se ve spoustě různých tvarů, promazává se marmeládou i nádivkami, zdobí se čokoládou i polevou, sype se cukrářským zdobením nebo oříšky.
Linecké slepované nebo skládanky jsou celkem jednoduché na přípravu - umí je upéct i začínající kuchařka. Přesto může dojít k několika problémům, které změní tvar, chuť i konzistenci cukroví. Poradíme vám pár tipů, aby se vše povedlo.
Časté chyby při pečení lineckého cukroví
Základním pravidlem je dodržení osvědčených receptů:
- Těsto se nechce spojit - všechny suroviny musí mít stejnou teplotu z lednice.
- Těsto je gumové a pečením mění tvar - dlouhým hnětením se zapařilo.
- Těsto je řídké - přidáme trochu mouky a necháme těsto odležet.
- Těsto se smrskává - tekuté ingredience přidáme do drobenky z mouky a másla.
- Těsto při pečení změní tvar - mléko ani prášek do pečiva do tohoto těsta nepatří.
- Těsto se pečením zkroutí - používejte pouze máslo, jiné tuky obsahují vodu.
- Těsto není jemné - místo části mouky přidáme Solamyl.
- Těsto je tuhé - vpracujeme do něj kousek másla.
Jak správně připravit linecké cukroví? Každá kuchařka má svůj recept - pokud ne, musí pár receptů vyzkoušet a schovat si ten, který jí vyhovuje. Podívejte se na video, jak na slepované cukroví:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 9 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 10 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 19 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Recept a tipy na linecké podle Mirky van Gils: Aby bylo krásně křehké, nejdříve vyšlehejte máslo se žloutky, radí cukrářka
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Komentáře