Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filetování ryb je dovednost, která umožňuje oddělit maso od kostí a kůže, čímž získáme čisté rybí filety vhodné pro přípravu různých pokrmů. Ačkoliv se to může zdát jakkoliv složité, pokud víte, jak na to, není třeba se postupu vůbec bát. Na filety z obchodu zapomeňte.

Filetování ryby může být trochu náročné, zejména pokud jste začátečník, ale s postupným cvičením získáte dovednost a přesnost. Je důležité provádět řezy s opatrností, abyste minimalizovali ztrátu masa a zajistili, že rybí filety budou čisté,  chutné a vhodné k použití do různých pokrmů. 

Ryby

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně, jelikož mají vysoký podíl prospěšných omega 3 kyselin a navíc báječně chutnají. Chuťového zlepšení některých druhů ryb, zejména mořských, dosáhneme tím… Podívejte se na všechny ryby.

Jak na filetování ryby? 

Pokud víte, jak na to, bude filetování ryby hračka. Jak tedy na to? 

  1. Připravíme si celou rybu, ostrý menší nůž a prkénko. 
  2. Rybu nařízneme za hlavou až k páteři a postupně prořežeme po celé délce. 
  3. Následně od řezu směrem k břichu odřezáváme maso od páteře. 
  4. To samé zopakujeme z druhé strany a máme dvě krásné filety z ryby
  5. Z filet ještě odstraníme břišní kosti a ty nejmenší kosti vyjmeme pinzetou

Co si můžeme z filetu ryby připravit? 

Očištěnou rybu můžeme použít do jakéhokoliv receptu. Lze ji jen tak opéct na másle s bylinkami, díky čemuž vynikne její chuť, ale můžeme ji také upéct v troubě s dalšími přísadami, udělat z ní pomazánku, připravit rybí směs se zeleninou nebo ji osmažit v trojobalu. Fantazii se meze nekladou. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více