Pstruh pečený v troubě

Hella Kuchařka:

Ryby 70 názorů

544
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Suroviny

Pstruh
20 g másla
2 cibule
sůl
kmín
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme i uvnitř, povrch obalíme v mouce.

  2. Cibuli pokrájíme na kolečka, část vložíme dovnitř a zbytkem obložíme rybu.

  3. V pekáči rozehřejeme máslo, můžeme přidat i lžíci oleje, aby se máslo nepřepalovalo.

  4. Vložíme do pekáče, poklademe tenkými plátky másla a nepřikryté pečeme asi půl hodiny, až povrch zezlátne.

Poznámka

Tenhle obr pstruh - vážil 890 g !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh pečený v troubě

  • Hambro Hambro

    Také jsem dnes pekla k večeři pstruhy. Byli vynikající.:-):-K Díky moc za recept:-K:-K:-K.

    Odpovědět

  • LucieH LucieH(neregistrovaný)

    Super recept, tak krásně to tu voní, ještě jsem neochutnala, ale krusta se udělala, když jsem po 15 min pečení pomazala máslem pstruhy a dala horkovzduch a gril, ale na vice jak 200 st. krusta je hned.... :-)děkuji

    Odpovědět

  • petromilab petromilab

    Jednoduchý recept, luxusní výsledek :yes:;-)

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    vyborný recept

    Odpovědět

  • pavel70 pavel70

    Zdravím. Dneska jsme dělali šest pstruhů, každý půlkilový. Trochu jsme pozměnili recept a byly suprovní. Hodinu předem prosolené vevnitř, otočené břichem nahoru, potom drcený kmín do břišní dutiny, k tomu kolečka cibule taky do břicha. Toď příprava na stole. Trouba vyhřátá na 200, roztopili jsme asi 2 cm plátek másla a lžíci oleje přímo na plechu v troubě. Pstruhy jsme položili na plech, posypali moukou jen tak jak leželi na jedné straně, k ocasům a do volných míst na plechu jsme přidali kolečka cibule. Pekli jsme v horkovzdušné čtvrt hodiny přikryté alobalem, potom alobal sundali, teprve teď potřeli rozpuštěným máslem a další čtvrt hodiny dopekli bez ventilátoru. Lepší rybu už jsem dlouho nejedl !!!
    (Pstruzi z rybolovu ZÁVADA, kvalitnější neznám)

    Odpovědět

  • Jan Binka Jan Binka(neregistrovaná)

    Dneska sem kutil dva a musím říci že se na jazyky rozapadly,a chut vyníkajicíí.:-p:-)

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    Barbora:skuste pstruhy nagrilu.posolím dovnitř dám kolečka cibule a plátek anglické slaniny.slaninu dám ještě asi 2 plátky přez pstruhy.pstruhy dávám do dolopatek na ryby.topit opatrně. je to dobrota.:no:

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Dnes jsem zkoušela, taky se mi neudělala krusta:(, i když jsem pekla na horkovzdušku. Jinak doporučuji rybu osolit velmi velmi (!) mnoho, protože já jsem to nasolila (taky jsem si myslela velmi mnoho), ale nějak to bylo málo slané :-D No nevadí, jinak dobrá rybička.. :-) (jsem kuchař amatér, a dělala jsem 3 pstruhy najednou, takže sada - a taky to byli pěkní obři)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Lýdie:
    Mně také ne:-(, nic si z toho nedělejte, ryby už hotové, takže jsem na konec zapnula na plné pecky gril seshora, bez toho ani ťuk. Zádná krusta, másla dost, i na rybě, jedině horkovzduch, a stejně krusta bez grilu by nebyla. Nevím proč ji všichni mají. :-D

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    dobrý recept ale já dávám ještě dovnitř pstruha kousek anglické slaniny.

    Odpovědět

  • salve salve

    Dávám bod, dělám stejně jen místo cibule dávám dovnitř snítku petržele a plátek citronu. S cibulí určitě vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Naše dnešní večeře, pstruh dopadl výborně :-) díky za recept!

    Odpovědět

  • Lýdie Lýdie(neregistrovaný)

    Po půl hodině pečení, kdy se pstruh už rozpadal se mi nevytvořila žádná krusta :-( Mouka na povrchu byla bílá a to jsem měla zapnutý i horní ohřev, takže za mě zklamání. Možná kdybych smažila na pánvi tak se krusta udělá. Nevím, kde byla chyba...:-(

    Odpovědět

  • František František(neregistrovaný)

    výborný recept, podle slavné pstruhové Vackovy líhně v Nedošíně u Loitomyšle je nejlepší pstruh 250 gramový.A je to tak !:-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    katka:180°C - horkovzduch.Jestli nemáš, tak já bych pekl na 190°C. a hlídal bych,je to fofr;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo