Jak ochutit budapešťskou pomazánku originálním způsobem. Opatrně na příliš pikantní chuť
Pokud patří budapešťská pomazánka mezi vaše oblíbené pomazánky, ale přemýšlíte, jak ji malinko upravit či nějak vylepšit, pak se můžete nechat inspirovat následujícím článkem.
Budapešťská pomazánka
Klasická budapešťská pomazánka se připravuje z tvarohu, cibule, sterilované kapie, soli a mleté papriky. Správné hustoty se docílí díky přidání mléka, případně smetany. Hotová pomazánka se nechá hodinu odležet v lednici a poté se podává s pečivem. Hodí se i na přípravu chlebíčků či jednohubek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Alternativy pro ochucení budapešťské pomazánky
Pro vylepšení budapešťské pomazánky můžeme některé suroviny nahradit, případně jen doplnit, některými z následujícího výčtu. Pokud si nejsme jistí množstvím, raději přidávejme ingredience postupně a průběžně pomazánku ochutnávejme, některé suroviny jsou pikantní a pálivé a mohli bychom lehce "přestřelit".
- Tvarohový základ můžeme vyměnit či obohatit jiným mléčným výrobkem, jako je Lučina, sýr Cottage, tavený sýr či pomazánkové máslo.
- Přidáme něco zeleného: najemno nakrájenou nať z lahůdkové cibule, pórku či pažitky.
- Do pomazánky také vmícháme uvařené vejce natvrdo, nakrájenou šunku nebo najemno nakrájenou chilli papričku.
- Namísto nakládané kapie použijeme najemno nakrájenou doma pečenou červenou papriku.
- Dochutíme pepřem, uzenou paprikou, kremžskou hořčicí, případně kečupem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava klasické budapešťské pomazánky
Abychom si připomněli přípravu klasické budapešťské pomazánky, můžeme se podívat na následující video-recept. Pak už záleží jen na nás, v čem se budeme držet osvědčené klasiky a co pozměníme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 42 minutami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno 1. 5. 2024 18:00
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Komentáře