Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Kapie mají rádi nejen dospělí, ale ocení je i děti. Přidáváme je do chutných pomazánek a salátů, rozhodně jimi nešetříme. S proužkem kapie je hned každý chlebíček lákavější. Příprava těchto paprik je rychlá, stačí z nich vybrat semínka a pěkně je nakrájet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kapie různých barev
Kapie patří mezi nejoblíbenější odrůdy paprik, mají příjemnou sladkou chuť a nejsou pálivé. Nejoblíbenější jsou červené, ale mohou být i žluté nebo zelené. Jsou velmi chutné nakrájené nadrobno a přidané do pomazánek. Hodí se především do sýrových a tvarohových, ale můžeme vyzkoušet i další možnosti.
Oblíbené saláty s plodovou zeleninou
Rádi si dopřejeme jednoduché letní saláty, do kterých nakrájíme plodovou zeleninu, kterou máme zrovna k dispozici - kromě paprik jsou výborné okurky a rajčata. Přidat můžeme cibuli. Vše dochutíme oblíbeným salátovým kořením, posolíme, přidáme jemně nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje. Kdo chce doplní jogurtem nebo balkánským (či jiným) sýrem. Podáváme s pečivem.
Výborné letní pomazánky
Kapie můžeme v pomazánkách kombinovat i s tuňákem nebo uzeninami. Pomazánky doplníme jemně nakrájenou cibulí nebo pórkem. Podáváme s čerstvým pečivem, které si buď koupíme nebo sami upečeme. Inspirovat nás mohou oblíbené recepty na dalamánky.
Komentáře