Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Kapie mají rádi nejen dospělí, ale ocení je i děti. Přidáváme je do chutných pomazánek a salátů, rozhodně jimi nešetříme. S proužkem kapie je hned každý chlebíček lákavější. Příprava těchto paprik je rychlá, stačí z nich vybrat semínka a pěkně je nakrájet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kapie různých barev
Kapie patří mezi nejoblíbenější odrůdy paprik, mají příjemnou sladkou chuť a nejsou pálivé. Nejoblíbenější jsou červené, ale mohou být i žluté nebo zelené. Jsou velmi chutné nakrájené nadrobno a přidané do pomazánek. Hodí se především do sýrových a tvarohových, ale můžeme vyzkoušet i další možnosti.
Oblíbené saláty s plodovou zeleninou
Rádi si dopřejeme jednoduché letní saláty, do kterých nakrájíme plodovou zeleninu, kterou máme zrovna k dispozici - kromě paprik jsou výborné okurky a rajčata. Přidat můžeme cibuli. Vše dochutíme oblíbeným salátovým kořením, posolíme, přidáme jemně nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje. Kdo chce doplní jogurtem nebo balkánským (či jiným) sýrem. Podáváme s pečivem.
Výborné letní pomazánky
Kapie můžeme v pomazánkách kombinovat i s tuňákem nebo uzeninami. Pomazánky doplníme jemně nakrájenou cibulí nebo pórkem. Podáváme s čerstvým pečivem, které si buď koupíme nebo sami upečeme. Inspirovat nás mohou oblíbené recepty na dalamánky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Komentáře