Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Zdroj: Top recepty

Kapie mají rádi nejen dospělí, ale ocení je i děti. Přidáváme je do chutných pomazánek a salátů, rozhodně jimi nešetříme. S proužkem kapie je hned každý chlebíček lákavější. Příprava těchto paprik je rychlá, stačí z nich vybrat semínka a pěkně je nakrájet.

Pokud je sklidíme z vlastní zahrady, obvykle jsou trvanlivější a můžeme je nechat postupně dozrávat a vybarvovat se. Koupené z obchodu raději spotřebujeme co nejdříve, protože se snadno začnou uvnitř kazit. Semínka vybereme pečlivě, pomůže rychlé vypláchnutí vodou.

Kapie různých barev

Kapie patří mezi nejoblíbenější odrůdy paprik, mají příjemnou sladkou chuť a nejsou pálivé. Nejoblíbenější jsou červené, ale mohou být i žluté nebo zelené. Jsou velmi chutné nakrájené nadrobno a přidané do pomazánek. Hodí se především do sýrových a tvarohových, ale můžeme vyzkoušet i další možnosti.

Oblíbené saláty s plodovou zeleninou

Rádi si dopřejeme jednoduché letní saláty, do kterých nakrájíme plodovou zeleninu, kterou máme zrovna k dispozici - kromě paprik jsou výborné okurky a rajčata. Přidat můžeme cibuli. Vše dochutíme oblíbeným salátovým kořením, posolíme, přidáme jemně nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje. Kdo chce doplní jogurtem nebo balkánským (či jiným) sýrem. Podáváme s pečivem.

Výborné letní pomazánky

Kapie můžeme v pomazánkách kombinovat i s tuňákem nebo uzeninami. Pomazánky doplníme jemně nakrájenou cibulí nebo pórkem. Podáváme s čerstvým pečivem, které si buď koupíme nebo sami upečeme. Inspirovat nás mohou oblíbené recepty na dalamánky.

Kapie je žádaná i ve vařených jídlech, můžeme připravit např. kuřecí čínu - jak na to, nám ukáže následující video:
Pokud se nám kapie na zahradě urodily nebo se nám podařil dobrý nákup, snadno je zavaříme podle oblíbených receptů z našeho receptáře.

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky