Jak ochutit cuketu na grilování: S čerstvými bylinkami nebo česnekem nešlápnete vedle
Cuketa je známá svou jemnou chutí, která není příliš výrazná. Abychom si na ní pochutnali a nejedli pouze mdlé jídlo bez chuti, je vhodné ji správně okořenit. Jaké jsou ty nejlepší druhy koření, které zvýrazní grilovanou cuketu?
Příprava cukety je velmi snadná. Pokud se rozhodnete připravit si ji na grilu, je nutné ji nejprve nakrájet na slabá kolečka či plátky a nechat vypotit. Dostanete z ní přebytečnou vodu. Pokud máte cuketky malé, můžete tento krok vynechat. Když jste si naopak opatřili cukety větší, zvažte, zda není potřeba cuketu i oloupat nebo zbavit semínek.
Jaké koření je nejlepší
Grilovaná cuketa se výborně hodí jako příloha k masu. Existuje však i mnoho receptů na saláty či závitky, které by mohli vegetariáni ocenit i jako hlavní chod. Nejchutnější a nejčastější variantou koření na cukety jsou bylinky. Pokud je máte na zahrádce, určitě je použijte. Nasbírejte si více druhů např. tymián, rozmarýn a bazalku, nasekejte najemno a naložte spolu s cuketou do oleje. Nic nezkazíte pokud k tomu přidáte i prolisovaný česnek. Pokud nemáte bylinky čerstvé, použijte do marinády sušené byliny např. Provensálské. Marinádou můžete cukety buď potírat nebo je nechat chvíli naložené. Vyzkoušejte, který postup vám bude více vyhovovat. Pokud jste nenechali cukety vypotit, doporučujeme sůl přidat až na konci grilování.
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina je hlavně letní záležitost. Celý rok se na ni těšíme, tak by byla škoda ji nevyzkoušet. Pokud jsme vás inspirovali k přípravě cukety na grilu, doporučujeme vám zhlédnout také náš video-recept, ve kterém uvidíte, jak správně grilovat i papriku, lilek či cibuli.
Máte i vy nějaký osvědčený recept na gril? Budeme rádi, když se o něj s námi podělíte v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 10 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 15 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Grilované papriky jsou výtečnou letní pochoutkou. Poradíme, jak jsou nejchutnější a jak se dají dále využít
Dobře ochucené jídlo - i to je cesta k hospodárnosti a úsporám. Když všem chutná, nejsou žádné zbytky
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Komentáře