Jak pěstovat řeřichu. Nenáročná rostlina k rychlení za oknem, která se hodí do pomazánek
Oblíbená a nenáročná rostlinka k domácímu rychlení je řeřicha. Obsahuje vitamíny a důležité látky, které prospívají našemu zdraví. Její příjemná štiplavá chuť připomíná ředkvičky, křen nebo květy lichořeřišnice.
Jak vysévat řeřichu
Malý plastový tácek, misku nebo talíř vysteleme buničitou vatou, kterou mírně navlhčíme. Místo vaty postačí tři obyčejné ubrousky, které položíme na sebe. Tři proto, aby vytvořily vrstvu, která nasákne dostatek vody. Na povrch navlhčené vrstvy rozložíme hustě semínka řeřichy.
Mohlo by vás zajímat
Pěstování řeřichy
Do rychlení se pouštíme především v zimním a předjarním období, když potřebujeme zvýšit příjem vitamínů. Semínka řeřichy jsou levná a pěstování velmi snadné. Rašící rostlinky potřebují vláhu, světlo a teplo. Řeřicha by měla během 7 - 14 dnů dostatečně vyrašit - tj do výšky 4 - 6 cm. Sklízíme ji pomocí nůžek.
Využití řeřichy
Používáme ji čerstvou, bez tepelného zpracování. Je výborná ke zdobení jídel na talíři. Sypeme jí namazaný chléb nebo přidáváme do pomazánek. Vyséváme ji opakovaně, v pravidelných intervalech. Můžeme mít současně několik tácků s mladou řeřichou různého stáří. Na rozdíl od pažitky řeřichu seřízneme pouze jednou, těsně nad pěstebním povrchem, poté ji dále nepěstujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 7 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat špenát. Oblíbenou listovou zeleninu sklízíme brzy na jaře
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
Byliny v kuchyni: Řeřicha chutí připomíná ředkvičky a je přímo nadupaná vitaminy. Jak si ji nejlépe užít?
Komentáře