Pomazánka z lilku s čerstvým sýrem a řeřichou

Suroviny

1 ks lilku
100 g čerstvého sýru typu Lučina
1 lžička lahůdkového droždí
1 lžička Harrisy (výrazně pikantní pasta na základě chilli)
hrst čerstvých lístků řeřichy
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozkrojíme, obě půlky zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při cca 180°C 20 minut. Necháme zchladnout a dužinu lžící vydlabeme.

  2. Do misky s lilkem přidáme čerstvý sýr, lahůdkové droždí, Harrisu ( kdo nemá rád pálivé, může přidat lžičku sladké mleté papriky) a dochutíme solí.

  3. Směs promícháme a tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Nakonec promícháme s lístky řeřichy.

Komentáře k receptu Pomazánka z lilku s čerstvým sýrem a řeřichou

K receptu nejsou žádné komentáře.