Čokoládové lanýže: Báječné cukroví, co se rozplývá na jazyku
Čokoládový lanýž, truffle, je lahodná čokoládová pochoutka ve tvaru kuličky nebo hrudky. Má krémové jádro, obalené kakaem nebo jemně strouhanou čokoládou. Bývá součástí bonboniér a vánočního cukroví.
Jak připravit čokoládové lanýže
Čím více, tím lépe - lanýže mizí rychlostí blesku:
- 300 g hořké čokolády (min. 52%)
- 120 g smetany (33 % tuku)
- 30 g másla
- práškové kakao na obalení
Čokoládu nalámeme na kousky a přelijeme ji horkou smetanou. Mícháme, dokud se směs nespojí - pak přidáme změklé máslo a vymícháme hmotu, kterou necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Pak rychle tvarujeme kuličky, které potřásáním v misce s kakaem obalíme a uložíme do chladna.
Lanýže je nutné uchovávat v chladu - jsou tak jemné, že v teple povolují. To nic nemění na tom, že jsou oblíbeným dárkem pro kohokoliv, kdo miluje čokoládu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 14 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Komentáře