Jak upéct jedlé kaštany? Tuto delikatesu můžeme připravit v troubě i na pánvi
Na jedlých kaštanech si nejčastěji pochutnáváme na vánočních trzích, kde se line jejich vůně. Kaštany můžeme koupit i v supermarketech a tuto vzácnou sezónní pochoutku upéct doma v troubě nebo také na pánvi.
Plody kaštanovníku setého dozrávají během podzimu od října až do listopadu a jsou velmi výživnou pochoutkou, obsahují velký podíl vitamínů, minerálů, zdravých tuků i vlákniny. Kaštany můžeme sice koupit v supermarketech, ale plody které potkáváme často v parcích na zemi nejsou vhodné ke konzumaci.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct kaštany
Před každou úpravou nesmíme vynechat důležitý krok a tím je nařezání kaštanů do kříže na obou vypouklých stranách. Díky tomuto kroku se kaštany lépe loupou, uniká z nich pára a nebudou nám poskakovat v troubě.
- Pečení v troubě - troubu si rozpálíme na 200 °C, kaštany si rozložíme na suchý plech křížkem nahoru a vložíme je do vyhřáté trouby. Pečeme 15–25 minut do té doby, než budou kaštany tmavnout, okraje křížku se budou kroutit a uvidíme žlutou dužinu.
- Pečení na pánvi - nařezané kaštany vyskládáme na suchou pánev, přikryjeme poklicí a na mírném plameni za občasného promíchání necháme opékat 10–15 minut.
Připravte si podle videoreceptu báječnou čokoládovou roládu s kaštanovým pyré k šálku výtečné kávy. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře