Jak vyškvařit křupavou slaninu. A jak na to, aby se při škvaření příliš nekroutila
Není nad to, udělat si po ránu královskou snídani z vajec a k tomu křupavou slaninu, která je potěšením pro naše chutě. Slaninu si můžeme připravit v troubě nebo na pánvi. Máme pro vás trik, jak na to, aby se plátky příliš nevlnily.
Slanina je již podle svého názvu nasolený kus masa. Sůl má schopnost konzervace a vytáhne z masa přebytečnou šťávu. Poté se tradičně maso vyudí. Na slaninu se běžně využívá vepřový bok, který má viditelné proužky libového masa i sádla. Chutnou slaninu poznáme podle barvy - pokud je maso kvalitní, slanina bude světlejší.
Mohlo by vás zajímat
Jak vyškvařit slaninu
Abychom získali skvěle vypraženou slaninu, která se nebude příliš kroutit, musíme se řídit tímto postupem:
- Slaninu si nakrájíme na středně silné plátky.
- Rozehřejeme si pánev a na dno nalijeme 0,5 cm vody. Poté do ní vložíme plátky slaniny a prudce pražíme. Nejprve se vypaří voda, poté se vyškvaří slanina a plátky se nebudou příliš kroutit.
- Nyní můžeme podávat křupavou slaninu.
Slanina je velmi všestranná surovina a její chutí pokrm nikdy nemůžeme zkazit. Vyzkoušejte si podle videonávodu tento netradiční recept na slaninové válečky. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Lotus cheescake
Přidáno 28. 4. 2024 20:39
Komentáře