Jak vyudit sýr v domácí udírně? Výsledek uzení je překvapivě chutný
Kdo vlastní domácí udírnu, ten může experimentovat s uzením různých surovin a výrobků. Nemusí to být jen maso, klobásy a ryby - uzený kořeněný sýr je také báječnou pochoutkou. Můžeme ho připravit i pro návštěvu.
Uzený sýr je delikatesou, jejíž příprava není složitá ani pro začátečníky. Výsledkem je jemně kořeněný voňavý sýr s kouřovým aroma. Pokud máte udírnu, poradíme vám, jak si můžete sýrovou pochoutku sami připravit. Určitě si pochutnáte.
Jak na uzení sýra
Použijeme sýr Eidam 30% ve větším balení:
- Sýr nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na drobné kostičky. Množství volíme podle možností.
- V míse smícháme sýr s bylinkami, kořením, pokrájenou uzeninou, nakládaným pepřem, kousky papriky.
- Směs natlačíme do papírového rukávu na výrobu salámu, pečlivě upěchujeme a konce zavážeme.
- Udíme při teplotě 60 °C několik hodin. Vyšší teplota nevadí, sýr se rozteče a po zatuhnutí je kompaktnější.
- Sýr necháme chladit na vzduchu a můžeme hned konzumovat.
Uzený sýr můžeme použít k přímé konzumaci, ale také ho přidat do jiných pokrmů. Podívejte se na přípravu kefírových palačinek s uzeným sýrem:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 2 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Komentáře