

Domácí uzený sýr
Suroviny
- plátkový sýr (dělali jsme 30 %, ale můžete zkusit víceprocentní, sýru i 30% je více druhů)
- šunka (nebo uzené na kostky)
- košík (z fritovacího hrnce) nebo jiný
Postup přípravy receptu
Sýr se vloží do košíku a udí se při teplotě 40-50°C cca 2 hodiny.
Pod košíkem o patro níže je miska s nakrájenou šunkou. Jak postupně kape, smíchá se šunkou. Ještě vláčné to dáme do vhodné formy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí uzený sýr
-
Určitě vyzkouším! Už se na to chystám.
Punčocha se nám neosvědčila. Nalepila se na sýr a byla piplačka ji sundat.
-
Domácí uzený sýr máme hodně rádi, udíme ale v punčoše.
-
Mužova teta taky udí sýr v punčoše, je to praktické
a hlavně moc dobré
-
alena:příjde vám to složité?
-
proč tak složitě? nakrájím sýr i šunku na kostky, dám do 2 punčoch , pověsím a udím. pak mám už pěkné válečky, nebo bochníčky, nebo tvar, jaký dáme punčoše.
-
No, toto
mňam
-
Zajímavé foto
a dobrý nápad