3 způsoby, jak zbavit kapří maso zápachu. Jak zápach odstranit z rukou i z nádobí
Všichni víme, že ryby jsou zdravé. Jedním z důvodů, proč je nepřipravujeme častěji, je, že mohou zapáchat rybinou. Tento zápach se přenáší i na ruce a nádobí, které přišlo s rybou do kontaktu. Máme pro vás několik jednoduchých tipů, jak rybí zápach odstranit.
Proč ale ryby zapáchají? Je to kvůli rybímu tuku a slizu, ze kterého se postupně uvolňují různé látky, které se rozkládají na amoniak a sirné sloučeniny. Proto je také velmi důležité kupovat ryby čerstvé a rychle je zpracovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zbavit kapra zápachu
Nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Proto je potřeba kapra pořádně omýt, vhodná je teplá voda, a osušit utěrkou. Následně si můžete vybrat z těchto 3 tipů, jak zbavit kapří maso zápachu.
- Kapra naložíme do mléka. Mléko do sebe totiž umí zápach z ryby vtáhnout. Stačí 30 minut, ale pokud je zápach výraznější, může kapr zůstat naložený i 24 hodin.
- Vytvoříme si emulzi z olivového oleje a lisovaného česneku, porce kapra tím potřeme a necháme několik hodin odpočívat.
- Rybu pokapeme citrónem, případně přidáme ještě nastrouhanou citrónovou kůru a můžeme ihned smažit.
- Ruce i nádobí, se kterým přišel kapr do styku po umytí potřete citrónem. Citrónová šťáva neutralizuje pachy. Nechte chvíli působit a znovu umyjte.
Nyní je potřeba si vybrat ještě nějaký dobrý recept na přípravu kapra. Zkuste s námi třeba tento, na smaženého kapra.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 22 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Kvíz: Jak dobře znáte naši národní rybu, bez které si nedokážeme představit Vánoce?
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Komentáře