Kapr na másle s libečkem, česnekem a zeleným pepřem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Ryby 14 názorů

Suroviny

1 vykuchaný kapr (do 3000 g živé váhy)
hrubá mořská sůl
mletý zelený pepř
6-8 stroužků česneku
šťáva z citronu
olivový olej
máslo na zjemnění
libeček
celý kmín
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme a posypeme kmínem.

  2. Proužky kapra vložíme do pečící nádoby a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Ke konci pečení přidáme k rybě na zjemnění změklé máslo, které jsme smíchali s nadrobno pokrájeným libečkem. Pečeného kapra podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr na másle s libečkem, česnekem a zeleným pepřem

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Ivusa: děkuji moc:-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Vypadá báječně,podkovičky tak akorát .:-8Mám ráda i jiné úpravy kapra než jen klasický smažený <3:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    hosta: mám tady ještě jednoho kapra..
    oba kapři - podobná váha, jako zde :

    https://www.toprecepty.cz/recept/60797-grilovany-k...

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    zizala: opravuji text v surovinách, autorka se do toho v diskuzi asi trošku zamotala:-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    zizala: velký byl, ale 5 kg určitě neměl...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eja57: Já si nemůžu pomoct, ale na fotce určitě nejsou porce z 5 kilového macka. Věřím těm 3 kg, ale živé váhy.

    Odpovědět

  • casino casino

    Ivace64:
    nezpochybňuji dobrý recepis, to vůbec ne... ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: uhodilo hřebíčkem na hlavičku:yes: nezpochybňuji dobrý recepis, to vůbec ne...ale tak nějak všeobecná neobliba kapra si myslím spočívá právě v tomto...my kapříka rádi, nejen na Vánoce...onehdá jsem ve štědrovečerní podvečer zabloudila ke kamarádce sousedce..."já ti dám úžasnou porci, už smažím"...a on to nikdo nechce:-D vcelku 6 kg, ještě podkovy opravdu tloušťky podkov - nemám ráda výraz "peklo na talíři"...odnesla jsem si ze slušnosti tu úžasnou porci, jednou do ní dloubla a letěla...do koše...Jo, tak těch 2,5 kg, menší už nejde moc filetovat, tenká filátka v jakékoli úpravě:yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    casino: dostala jsem dva kapry, takže proto ne dva malé, ale jeden, jinak dobrota to byla velká.. Ráda zkusím podobně druhého "macka":-D:-K

    Asi jste psal omylem před tím toto.??:-8:-8:-O
    casino: "Ale rcp jinak mňam" :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Ivace64:
    Děkuji, nechci :-K
    Ani se moc nedivím, že zbylo...;-)
    To níže psané nebylo míněno jako poklona, ale spíše kulantně vyjádřené podivení, že kuchta vašeho formátu se uvolila vařit z takového "malého prasete";-) Aspoň kdybyste se v postupu zmínila o odkrojení těch tukových břišních partií onoho tvora...
    Než takového, raději kupuji dva, či spíše tři do hmotnosti po 2,5kg :yes:
    No, mám z toho více pajšlu na polívku..., zato to dá víc práce... :-D

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    casino: byl to macek, výborný byl, jeden ještě čeká, kdyby jsi měl zájem, jinak děkuji:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "1 vykuchaný kapr (cca 3000 g)"
    Týýý brďo, tak to byl macek ;-)
    To vychází na cca 5 kilo živé váhy
    Asi byl za hubičku, že? :-*
    Ale rcp jinak mňam :yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    JanaDorazinova: děkuji:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mňam <3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo