Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolády bývají potřené krémem, šlehačkou. Podáváme je také suché, poprášené cukrem nebo malované. Připravit si malovanou roládu není vůbec složité. Je to způsob dekorace, na který nepotřebujete speciální pomůcky a nezabere vám téměř žádný čas.

Rolády bez krému na povrchu jsou od pohledu smutné. Poprášené moučkovým cukrem a ozdobené plátky ovoce už méně. Pokud máte důvod, abyste snížili konzumaci cukru, upečte hostům krásnou malovanou roládu a budete za hvězdu.

Příprava na malovanou roládu

Potřebujeme plech vyložený pečicím papírem a cukrářský sáček:

  • Připravíme si těsto na roládu podle svého oblíbeného receptu a zapneme troubu na 120 °C.
  • Malou část těsta přendáme do misky a obarvíme ho kakaem nebo kapkou potravinářské barvy. Zamícháme stěrkou.
  • Obarvené těsto vložíme do sáčku, kterému ustřihneme špičku. Můžeme si připravit dvě barvy do dvou misek a dvou sáčků.
  • Na pečicí papír malujeme barevným těstem libovolný dekor - káro, proužky, vlnovky, kolečka nebo spirálky - podle fantazie.
  • Plech vložíme na malou chvilku do trouby, aby namalovaný dekor na povrchu oschnul.
  • Plech vyjmeme (troubu přepneme na 180 °C) a opatrně na něj nalijeme piškotové těsto. Povrch uhladíme a plech vložíme zpět do trouby.
  • Po upečení postupujeme stejně jako u jiných piškotových rolád. Sloupneme papír, plát potřeme libovolnou náplní a zavineme

Výhodou malovaných rolád je, že obsahují méně krému. Jak upéct piškotovou roládu nebo nějakou jinou z našich receptů na rolády vám poradí naše video:

Sladké drobečky

Zkušenější cukrářky si troufnou i na složitější dekory s více barvami. Pamatujeme na to, že malování rolády je stejné jako malování na sklo - nejdříve použijeme barvu, která má být na vrchu. Tímto způsobem namalujeme například jahody. Uděláme zrníčka, popřípadě obvod jahody a teprve potom použijeme na červeno obarvené těsto. Ti odvážní si troufnou i na zelené lístečky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více