Den čokoládového mousse
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mousse je francouzský dezert, jehož základní složkou je bílkový sníh nebo šlehačka, našlehané do lehké, nadýchané pěny. Mousse obsahuje i další ingredience, které pokrmu dodávají chuť - sladkou nebo slanou.
Kalendář Celý kalendář
Čokoládový mousse [můs], neboli pěna, je sladký dezert, který má svůj původ ve Francii, kde se objevil až v druhé polovině 19. století. Připravuje se… Více o významném dni
Nutností u nepečených dortů je použití želatiny:
Mousse znamená pěna - proto musíme základ na ni důkladně našlehat. Čím více vzduchových bublinek, tím je pěna nadýchanější. Ingredience, které pak do ní přidáme, jen zlehka vmícháme vařečkou nebo stěrkou, aby pěna nespadla.
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Komentáře