Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Rýže, bezlepková a chutná potravina, má široké uplatnění v našem jídelníčku

Rýže je chutná obilnina, kterou lze použít ve velkém množství jídel, slaných i sladkých. Na trhu se nachází řada druhů rýže, včetně rýžových nudlí, ale také rýžová mouka a výrobky z ní.

Kalorická hodnota 100 gramů uvařené rýže se pohybuje kolem 120 kalorií. Neobsahuje cholesterol, zato minerály a vitamíny. Zvlášť ceněná je rýže natural. Příprava rýže je rychlá a pokud si s ní nevíme rady, pak nám poradí následující článek.

Rýže v hlavním chodu

Rýže je oblíbená příloha, kterou můžeme zařadit do různých jídel. Uvaříme z ní rizoto na mnoho způsobů, připravíme plněné papriky, nebo ji oceníme jako jednoduchou přílohu k omáčkám a masu. Jako obměnu můžeme zkusit i rýžové nudle.
 

Rýže v polévce či salátu

Ale hlavním chodem využití rýže nekončí, možností je daleko více. Použijeme ji do polévek či salátů, kde v kombinaci s vařenou či syrovou zeleninou, bude velmi zdravým jídlem. K rýži se velmi dobře chuťově i barevně hodí mrkev, mladý hrášek a kukuřice. Vhodné jsou i žampiony.

Sladké rýžové jídlo

Pokud si chceme dopřát sladké jídlo, pak z rýže uvaříme zdravou kaši nebo nákyp. Z tohoto pokrmu budou nadšené i děti. Jídlo doplníme syrovým nebo kompotovaným ovocem, případně oříšky a semínky. Výborná je kombinace rýže s jablky.

Jak udělat rýžový nákyp nám poradí následující video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více