Jak připravit lepivou rýži? Poradíme, jak toho dosáhnout a k čemu se taková rýže hodí
Lepivá rýže není vždy žádoucí a obvykle chceme dosáhnout opaku - nelepivé rýže s pěknými a pevnými zrnky, která jsou od sebe oddělená. I lepivá rýže ale může být užitečná. Poradíme, jak lepivosti dosáhnout a k čemu takovou rýži upotřebíme.
Je mnoho pokrmů, ve kterých oceníme nelepivou rýži - jsou to často jídla slaná, ve kterých rýže tvoří chutnou přílohu. Někdy však usilujeme o rýži lepivou, a to zvláště když chystáme něco dobrého dětem.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak dosáhnout lepivé rýže?
- Především zvolíme správný druh rýže už při nákupu. Vyhneme se rýži parboiled, dlouhozrnné, jasmínové i basmati.
- Naopak se zaměříme na rýži kulatozrnnou, která je pro žádoucí lepivost ideální.
- Důležitý je také správný postup při vaření. Postupujeme přesně naopak, než když si přejeme dosáhnout rýže nelepivé.
- Rýži často a svědomitě mícháme - tím vznikne lepivá kašovitá směs.
A k čemu se lepivá rýže hodí? Nejlepší je na přípravu různých kaší a nákypů:
Zajímá vás, jak připravit rýži smaženou? Podívejte se do našeho dalšího článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Játra na zelenině v medovo hořčičné šťávě
Přidáno před 17 hodinami

Sendvič caprese
Přidáno před 23 hodinami

Marinované kuřecí stripsy
Přidáno 1. 2. 2023 11:14

Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Přidáno 1. 2. 2023 09:20

Polévka s cizrnou, černou fazolí a červenou čočkou
Přidáno 1. 2. 2023 08:35

Pikantní květáková polévka s kokosovým mlékem
Přidáno 31. 1. 2023 21:35
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.