Pařížskou šlehačku si můžete jednoduše připravit. Postup ukážeme ve videonávodu
Pařížská šlehačka vznikla dokonalým spojením smetany ke šlehání, kakaa nebo čokolády, a cukru. Neobejde se bez ní mnoho dezertů, které přivádí k dokonalosti. Tuto lahodnou šlehačku si nachystáte jednoduše i doma. Máme pro vás dva tipy na její přípravu, které hravě zvládne i začátečník.
Pro pařížskou šlehačku už nemusíte do obchodu, protože ji jednoduše a snadno můžete připravit i doma. Máme pro vás hned dva jednoduché způsoby, ze kterých si můžete vybrat. Příprava je opravdu snadná a zvládne ji i začátečník.
Mohlo by vás zajímat
Příprava pařížské šlehačky
Na přípravu budete potřebovat smetanu ke šlehání, kakao, cukr a čokoládu.
1. způsob přípravy:
- Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání a 350 g moučkového cukru.
- Zahřívejte do té doby, než se ze směsi začne kouřit.
- Poté přidejte 100 g práškového holandského kakaa.
- Důkladně rozkvedlejte a jakmile směs přejde varem, ihned odstavte.
- Po zchladnutí uložte v lednici a nechte tam do druhého dne.
- Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny.
2. způsob přípravy:
- Nasekejte 100 g tmavé čokolády na vaření.
- Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání, zahřívejte do doby, než se z ní začne kouřit, a odstavte.
- Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.
- Po rozmíchání nechte zchladnout.
- Uložte do lednice a počkejte do druhého dne.
- Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny.
Možností využití pařížské šlehačky je opravdu hodně, máme pro vás pár tipů na dokonalé dezerty z pařížské šlehačky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 58 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Komentáře