Jablkové donuty z listového těsta: Připravte si jednoduchou dobrotu podle videa
Sladké donuty, neboli koblihy s dírou uprostřed, mají svou bohatou historii. V dnešní době je známe plněné různými náplněmi, polité barevnou polevou a zdobené různými posypkami. Podávají se jako sladká svačinka. My pro vás máme zdravější variantu, šťavnaté jablkové donuty, pečené v troubě.
Přemýšleli jste někdy o tom, jak vlastně vznikl typický americký donut? Původně to byla kobliha plněná marmeládou nebo krémem. Pro lepší přípravu a propečení se do koblihy vytvořil malý otvor a donut byl na světě. Donuty jsou velmi oblíbenou pochoutkou, i přes svoji vysokou kalorickou hodnotu. Máme pro vás jednoduchý návod, jak připravit jeho zdravější verzi.
Mohlo by vás zajímat
Příprava jablkového donutu
Postup je snadný:
- Jablka nakrájejte na silnější kolečka, kulatým vykrajovátkem vykrojte jadřinec.
- Připravené plátky jablek obalte ve skořici a cukru.
- Listové těsto nakrájejte na úzké proužky.
- Plátky těsta obmotejte kolem celého plátku jablka.
- Takto připravené donuty dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicovým cukrem a dejte upéct.
- Hotové donuty můžete na závěr posypat moučkovým cukrem.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Koblížky až z Ameriky: Donuty jsou lehké, nadýchané a polité sladkou polevou. Kdo by odolal?
Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Komentáře