Koblihy
Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.
Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.
Krok 3: Přikryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme asi 40 minut v teple vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.
Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.
Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.
Krok 7: Pak koblížky smažíme v kastrole na oleji z obou stran do zlatova.
Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Moje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 47 minutami
Vanilkové rohlíčky s praženými lískovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Šakšuka s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Smetanové těstoviny s česnekem a citronem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Mirka Van Gills nabídla recept na vlašský salát a přidala i fígl, jak nakrájet suroviny, aby na chlebíčku držely
Ryba z moře je dar přírody, ale dobrý kuchař ji povýší na pokrm bohů. Jak si s nimi poradíte vy? Otestujte se v našem kvízu
Měsíčky z kakaového těsta s rumovou polevou jsou krásně vláčné, mají výrazné aroma a stačí je připravit týden před Vánoci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 2 hodinami
Vdolky naší holky
ivka315 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
miroslavpokorny před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
arabam před 5 hodinami
Medovníkové koule
arabam před 5 hodinami
Vylepšené bramborové placky
vervla před 6 hodinami
Pomerančový koláč podle Annabel Langbein
MiselB. před 7 hodinami
Tématické fráze:
koblihy,
koblihy recept,
recept na koblihy,
recept koblihy,
kobliha recept,
těsto na koblihy,
recepty na koblihy,
recepty koblihy,
vídeňské masopustní koblihy,
kobliha,
vídeňské koblihy,
koblihy recepty,
recept na dobré koblihy,
koblih,
jak se delaji koblihy,
top recepty koblihy,
jemné koblihy,
velikonoční koblihy,
koblihi,
koblyhy
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda
Komentáře (33)