Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 613 kJ /
2 537 kcal
Bílkoviny71,86 g
Tuky49,30 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,32 g
Sacharidy430,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde. Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto. Krok 3: Přikryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme asi 40 minut v teple vykynout. Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka. Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme. Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout. Krok 7: Pak koblížky smažíme v kastrole na oleji z obou stran do zlatova. Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.

Zveřejněno 1. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO2z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO2z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Výborné koblihy. :yes:

Koblihy jsou moc dobré <3

mardosa:
K vaší reakci na Dara:
No, když je rcp blbě napsaný ("Pak už koblížky peču na oleji v kastrole") tak se nemůžete divit, že děvucha místo SMAŽENÍ ve vyšší vrstvě tuku to patrně pekla jen na trošce oleje. Ne každá kuchtička čte komentáře...

Petra: abych se přiznala,tak ani já nemám s tímto zkušenost,snad napíšou zkušení :yes:

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné dát těsto kynout do lednice přes noc, nebo se musí smažit hned? Děkuji jsem začátečník a s kynutím v lednici nemám zkušenosti

Dara: Moc horký tuk. Smažit na 4 u elektřiny a na polosporo u plynu ;-)

Dara:Ale to si nebude receptem že? :-D:-D

Všechno jakžtak v pohodě až na smažení,hned po vhození do oleje začaly místo zlátnout ,černat:-(

Eva:To jsem moc ráda.Taky dělám často.:-D

O víkendu dostal přítel chuť na koblížky :-p, tak jsem hledala recept a našla tento váš, a musím říct ,že recept je dobrý :yes: a koblížky měli velký úspěch, že jsem je na druhý den musela dělat znovu a to ze dvou dávek. Recept mám uložený a budu dělat častěji děkuji.:-):-)):-K

no nevím kde soudruzi udělaly chybu,ale těsto bylo řídké

A.T.: :-O A že je chyba nie v recepte, ale vo vašej príprave, vás nenapadlo? Jednoduchšie je vyhlásiť recept za hnusný, však? Prepáčte, ale hnusné je takto sa vyjadrovať o akomkoľvek recepte, také slová k jedlu nepatria. :no:

A.T.: Tak jset něco udělala špatně.Tento recept dělám často a nikdy se mě toto co vám nestalo.Bohužel no.:-S

pěkně hnusné, těsto je řídké...a totálně bez chuti.RP mě velmi zklamal.

1974andrea:vyborny recept,uz nekolik let ziju v cizine a tak dost casto mame chute na nase ceske dobroty,koblihy jsem delala poprve ,moc moc dobre:-p:-p:-p:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
koblihy, koblihy recept, recept na koblihy, recept koblihy, kobliha recept, těsto na koblihy, recepty na koblihy, recepty koblihy, vídeňské masopustní koblihy, kobliha, vídeňské koblihy, koblihy recepty, recept na dobré koblihy, koblih, jak se delaji koblihy, top recepty koblihy, jemné koblihy, velikonoční koblihy, koblihi, koblyhy

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr krystal, olej, mléko, žloutek, sůl, rum, marmeláda

Přidat fotografie receptu