Koblihy
Koblihy už dávno nejsou jen velikonoční pochoutka, ale dopřáváme si je, kdykoliv máme chuť na něco dobrého. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek vždy mile potěší naše chuťové pohárky.
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a cukru a promícháme. Necháme v teple 10 minut odpočívat, než vzejde.
Krok 2: Do mísy prosejeme ostatní mouku a cukr, přidáme kvásek a ostatní suroviny a vypracujeme pružné těsto.
Krok 3: Přikryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme asi 40 minut v teple vykynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme přibližně na 1,5 cm síly a menší skleničkou vykrajujeme kolečka.
Krok 5: Na každé kolečko dáme doprostřed náplň a okraje objedeme mašlovačkou namočenou ve vodě, aby se dobře přichytilo vrchní kolečko těsta, kterým náplň zakryjeme.
Krok 6: Okraje koblihy důkladně prsty přitiskneme, aby náplň nevytekla. Před smažením koblihy necháme ještě asi 15-20 minut nakynout.
Krok 7: Pak koblížky smažíme v kastrole na oleji z obou stran do zlatova.
Krok 8: Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Moje poznámka
Koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO2z
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
koblihy,
koblihy recept,
recept na koblihy,
recept koblihy,
kobliha recept,
těsto na koblihy,
recepty na koblihy,
recepty koblihy,
vídeňské masopustní koblihy,
kobliha,
vídeňské koblihy,
koblihy recepty,
recept na dobré koblihy,
koblih,
jak se delaji koblihy,
top recepty koblihy,
jemné koblihy,
velikonoční koblihy,
koblihi,
koblyhy
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda
Komentáře (33)