Jak se strouhá na struhadle ve stylu julienne. Jde o specifický způsob přípravy zeleniny
Julienne je krájení zeleniny na tenké hranaté proužky. Existují struhadla, která nám takovou práci usnadní. Můžeme s nimi připravit tenké hranolky zeleniny, které jsou stejně silné, což je nejen vhodné pro tepelnou úpravu, ale také potěchou pro oči.
Mohlo by vás zajímat
Jakou zeleninu použijeme na julienne
Jak se strouhá julienne na struhadle
- Krátké nudličky nastrouháme tak, že zeleninu přiložíme kolmo ke struhadlu. Jsou vhodné k zavaření do dětských polévek a příkrmů.
- Střední nudličky vytvoříme sklonem mrkve ke struhadlu v úhlu 45 °. Použijeme je do salátů a do zeleninových nebo masových polévek.
- Dlouhé nudličky strouháme po celé délce zeleniny. Vzniknou dlouhé proužky, které se hodí do orientální kuchyně, do jarních závitků, ale i do tortill.
V našem videu můžete vidět, jak se krájí julienne:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 9 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 20 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Krájení zeleniny stylem julienne přidá jídlům šmrnc i elegantní vzhled. Pomůže vám naše názorné video
Vyzkoušejte vaření metodou sous-vide: Tak šťavnaté maso jste možná ještě neochutnali!
Komentáře