Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické zákusky v maxi formě: Upečte si větrník, trdelník nebo kokosky na plech!
Zdroj: Toprecepty, rebeka

Kdo z nás by nemiloval oblíbené zákusky? Jenže když chcete mít jeden jako druhý, je s tím docela práce. Hitem poslední doby jsou proto dobroty, které jsou připraveny ze stejných surovin, stejně i chutnají, jen se při jejich přípravě tak nenadřete. Zkuste rodinu potěšit třeba větrníkem podle našeho video návodu!

Větrník jako karamelový řez

Větrníky patří mezi takovou malou cukrářskou maturitu. Nejen, že je při jejich přípravě potřeba ovládat umění odpalovaného těsta, ale také výsledné produkty by měly vypadat jako malé nadýchané bochánky, nejlépe přibližně stejné velikosti, které jsou naplněny dvěma druhy krémů a ozdobeny karamelovou polevou. Zvládnout tohle všechno na jedničku je docela fuška. Daleko snazší je udělat větrník na plech! Odpalované těsto se při tomto postupu jen rozetře na dva plechy, upeče a naplní pudinkovým karamelovým krémem a šlehačkou. Na závěr se moučník ještě polije karamelovou polevou. Abyste to měli snazší, natočili jsme vám video, jak postupovat krok za krokem:

Maďarský trdelník

Ano, je to tak, v titulku nemáme chybu. Trdelník je skutečně maďarská, nikoli staročeská, specialita. Nicméně už jsme si jej, podobně jako lečo, tak trochu přivlastnili a trdelníky se u nás pečou na mnoha místech, zejména při příležitostí různých poutí, trhů a podobně. Udělat si trdelník doma je opět malinko složitější, protože k tomu potřebujete speciální formu. Tu nemá doma každý. Jde to i jinak? Jde! Samozřejmě, jen když přimhouříte oči a nebudete vyžadovat typický tvar „komínu“. Jinak totiž na trdelníkovém těstě nic zvláštního není. Umíte-li péct z kynutého těsta, tohle bude hračka. Stačí zkrátka jen vykynuté těsto rozprostřít na plech, podobně jako těsto na pizzu, potřít bílkem, posypat oříšky a upéct. Na závěr vše bohatě pocukrujte a ochutnejte. Nepřipomíná vám to něco? 

Kokosky

Pod tímto názvem známe jak malé drobné cukroví, tak zákusky s krémem, doplněné čokoládovou polevou. A právě ty jsou rovněž, ostatně jako mnohé zákusky, náročnější na přípravu. Pokud ale máte rádi chuť kokosu v kombinaci s krémem a čokoládou, pak si rozhodně nenechte ujít náš recept na kokosky na plechu. Příprava je snadná, výsledek ohromující! Podívejte se na naše video:

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více