Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

9 jídel z jednoho pekáčku: Kuře se zelím a knedlíky nebo houbový pekáček si zamilujete!
Zdroj: Toprecepty, mika59

Uvařit dobrý oběd nebo večeři pro celou rodinu a pak ještě po vaření uklízet celou kuchyň je mnohdy náročné. Zjednodušte si práci tím, že dáte všechny suroviny do jednoho pekáčku! O zbytek už se postará trouba!  

Těstoviny a spol.

Kdo by neznal šunkofleky nebo zapečenou zeleninu či brambory? Tyhle oblíbené pokrmy se dají připravit na desítky nebo možná stovky variací. Máte-li svůj vyzkoušený recept, ale máte chuť na malou obměnu, udělejte si třeba špecle na způsob šunkofleků, případně k těstovinám přidejte houby, klobásu a zeleninu. A jestli jste spíš „bramboroví“, tak určitě musíte ochutnat zapečené brambory s hermelínem a slaninou!

  

Maso a příloha

S ubývajícími venkovními teplotami obyčejně přitápíme doma, a to i při vaření. V chladném období na saláty obvykle nemíváme moc chuť, zato bychom si dali maso! Šťavnaté propečené kuřátko nebo vepřová pečeně, to jsou jídla, která vévodí podzimu. Kuře si nejčastěji dáváme s bramborami a vepřové se zelím. Co takhle to ale prohodit a ještě navíc vše připravit v jednom pekáčku? Usnadníte si práci a zároveň se maso „podělí“ o svoji skvělou chuť rovnou i s přílohou. Žádná suchá rýže nebo nevýrazné zelí! A knedlíky? I ty můžete také rovnou upéct!

V jednoduchém stylu

Dáváte přednost bezmasým nebo levnějším pokrmům? Ani to není problém. Skvělý zahřívací efekt má třeba pohanka. Zároveň je to jídlo, které, když dobře ochutíte, tak potěší celou rodinu a ani nestojí moc. Levný a zajímavý pokrm je i zapečená veka. Místo veky můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné pečivo, klidně i kváskový žitný chléb. K večeři to sice bude málo, ale jako svačinka se hodí. A do třetice pro vás máme lahodný houbový pekáček. Vybírejte:

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více