jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Zapečený angrešt

Zapečený angrešt
nahoru
Zapečený angrešt Zapečený angrešt Zapečený angrešt Zapečený angrešt Zapečený angrešt Zapečený angrešt Zapečený angrešt
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
Doba přípravy Doba přípravy: 15 min. příprava, 25 min. pečení
Počet porcí Počet porcí: 4 - 6

Suroviny:

Na pečený angrešt:

750 g zralého angreštu zbaveného stopek a "bubáků"
100g krupicového cukru
lžička jemně nastrouhaného zázvoru
3 lžíce sirupů z bezových květů
3 lžíce vody

Na těsto:

140 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
25g másla
25 g krupicového cukru
150 ml podmáslí ( kefíru )


A ještě:
cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp
zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání ( nemusí být )

Postup přípravy receptu

Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem.
A uděláme těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku. Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu. Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby. Pečeme cca 25 min. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu. Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem ( není nutné )

Poznámka

Recept jsem objevila v červencovém čísle Apetitu. Abych se přiznala.. nevím, co jsem uděla špatně, nebo jak to dokázali Apetiťáci.. ale já jsem z uvedené gramáže na těsto pokryla přesně polovinu zapékací mísy, takže jsem dávku těsta musela zdvojnásobit. Nicméně chuť angreštu s pikantností zázvoru, ovoněná bezinkovým sirupem, to vše pod křupavou peřinkou podmáslového těsta mě velmi příjemně překvapila. A ač to podle fotek nevypadá, je to fakt dobré.

Autor Autor: (Naďa)
Datum vložení Datum vložení:
16 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Zapečený angrešt"

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 19:57:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku: ano.. něco na ten způsob, ale tady v tom těstě je to podmáslí, takže je to takové kompaktnější.. nebo jak to nazvatsmajliksmajlik

vloženo: 18.07.2012 19:53:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: aha, díky,to je něco jako crumble, nebo zapečená rebarbora, to jsem dělala a bylo to moc dobré, takže už tuším tu chuťsmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 19:19:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: přijeď, žebřík zapůjčím, kafe uvařímsmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 18.07.2012 19:16:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:jo tak gang, josmajliksmajliksmajliksmajlik kde vzít a nekrástsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 19:13:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: asi jinej gangsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik nemáš ráda angreštsmajliksmajlik to je škandálsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik co višněsmajliksmajliksmajlik, borůvky, černý rybízsmajliksmajlik

všem vám, lidičky, mocinky děkuju za přízeňsmajlik

autor: nofrona
vloženo: 18.07.2012 19:08:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 18.07.2012 19:01:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem to studovalasmajliksmajlik ale angrešt nemám a po pravdě ani nemusímsmajlik a jaké jiné ovoce...nevím, napadly mě i meruňkysmajliksmajlik
Jak je možné, že máš srpnový Apetitsmajlik když vyjde až zítra....basama s fúsamasmajliksmajliksmajlik

vloženo: 18.07.2012 18:12:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

vloženo: 18.07.2012 17:55:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádhera Reboušku, angrešt miluju, je to zajímavý receptík, moc se líbí jsi šikulka +12 bodík letísmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bahula
vloženo: 18.07.2012 17:47:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to velmi luxusně, angrešt mám moc ráda. Pokud ho ještě někde koupím určitě vyzkoušímsmajlik smajlik+

autor: chocolate
vloženo: 18.07.2012 17:39:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusnísmajlik, angrešt mám moc ráda, jen jsem ho x let nevidělasmajlik.

vloženo: 18.07.2012 16:43:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímavá,chutná baštasmajlik+10smajlikDíky za fotopostupsmajliksmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 18.07.2012 16:36:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuji Rebismajliksmajliksmajlik

autor: suslajda
vloženo: 18.07.2012 14:43:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajmavé musí to být dobrésmajliksmajlik+8

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 14:40:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AniCiz:Anízku, zkus, je to fakt dobroučkésmajlik ale zkus to s původním množstvím.. asi jsem měla dělat menší, resp. placatější kopečkysmajlik

autor: AniCiz
vloženo: 18.07.2012 14:28:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikpozdní angrešty ještě mámsmajliktakže není co řešitsmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 18.07.2012 14:24:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik To musí být mňamkasmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 18.07.2012 13:29:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... to je super nápad. To bude velká šťavnatá dobrota. Angrešt (srstky) mám moc, moc rádsmajliksmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 18.07.2012 13:04:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Višně pravíšsmajlik? Tak to si určitě udělej ten likér, jak jsem dávala recept, je to lahoda i přidávat do moučníků a to ovoce z tohosmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 13:03:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:smajliksmajlik zdarsmajliksmajliksmajlik jako na vrcholu gurmánského blaha, víííšsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: savlinka
vloženo: 18.07.2012 12:58:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

NADI to zní velice,ale velice dobřesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 18.07.2012 12:58:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:jo na vrcholu jooo, noo nazdar smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 12:58:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tejaja: jo, Terízku.. ještě mě napadlo, že by to vůbec nemuselo být špatné např. s višněmi, cosmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 12:57:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tejaja:smajliksmajlik prepáč Teri.. ale u nás práve zraje.. je na vrcholusmajlik já takysmajliksmajliksmajlik smajlik

varilamyskakasicku: Ivi, taky jsem si to nedovedla představit.. nevím, jak to popsat.. je to pikantněkyselkavovoňavé, šťavnaté a nahoře křupavésmajlik

spagetka: no fakt.. včera nebo předevčírem mi ve schránce přistálo srpnové vydání Apetitu.. tam je zas dobrot, lidí zlatí.. to je mor, to je morsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 18.07.2012 12:54:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naďka, a to sa dáva teraz, keď už egreše sú preč? No počkaj, zajac...smajliksmajliksmajlik

vloženo: 18.07.2012 12:53:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nadi, dala bych si, i když popravdě si nedovedu tuto zapečenou chuť angreštu představit,ale Apetit si koupím někdy, ještě jsem ho neměla, dávám bodíkasmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 18.07.2012 12:53:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:símtě, jaks dokázala předběhnout červenec a mít už srpen smajliksmajliksmajliksmajlik, ale líbí se mi to, asi u našich navrhnu smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 18.07.2012 12:51:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea:smajliksmajlik ale to je z červencového, já už mám i srpnovýsmajliksmajlik mlsná.. no, honí.. co nadělámsmajliksmajliksmajlik angreštu taky dost.. a ještě i višně.. něco budu muset vymyslet.. tohoto je už jen půlkasmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 18.07.2012 12:39:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A já Apetit dostala až včera a ještě jsem ho ani neotevřelasmajlik. Tady někdo má přebytek angreštu a honila ho mlsnásmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 18.07.2012 12:17:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To nemôže byť nedobré...smajlik smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

sirup s angreštu co z angreštu angrešt recepty recept angrešt zapečený angrešt jak udělat sirup z angreštu angrešt sirup recepty zangreštu recepty z angreštu sirup z angreštu angrešt smetana angrešt pečený angrešt - recepty recepty na angrešt recepty z angreštu z angreštu recepty andrešt recepty angrešt buchta angrešt a rybíz, recepty peceny angrest co z angreštu? angrešt recepty sirup recepty angrešt angrešty recepty varení z angreštu recept na sirup z angreštu buchta z angreštu jak se dělá sirup z angreštu angrešt pečení angrest recept angrešt k pečení recept na angrešt sirup angrest peceni z angrestu angrest v apetitu hodnocení angreštu peceny angrest recept recept z angreštu angrešt moučníky recepry angrešt pečení angrešt angrešt




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty