Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatba je jednou z nejkrásnějších událostí v životě. I hostinou chcete tento den podpořit. K tomu patří i slavnostní předkrm, který může mít různou podobu. Nechte se inspirovat našimi tipy.

Svatební předkrmy

Svatba může mít různou podobu a podle toho pak vybíráte předkrm. Pokud se nese na vlně tradice, nejspíš sáhnete polévce v podobě hovězího vývaru s játrovými knedlíčky, svíčkové a jako předkrm pak zvolíte šunkové rolky s křenovou šlehačkou. Pokud jejich podobu chcete trochu osvěžit, doplňte je o trhaným salát a drobná cherry rajčátka. Oblíbenou delikatesou jsou i datle obalené ve slanině. Vypeckované datle naplňte nivou, pak je zabalte do slaniny a upečte na pánvičce. Na podzim můžete místo datlí sáhnout po švestkách. Využít můžete i kozí sýr, variantou jsou i měkké sýry, jako je brie.

Volit ale můžete také z jiných možností. Odpovídat by tomu mělo i roční období. Lehčí, osvěžující předkrmy se hodí na letní měsíce a vydatné teplé na chladnější počasí.

Ovocné předkrmy

Záleží na tom, jakou podobu bude mít svatební hostina. Pokud bude pojatá jako zahradní slavnost, můžete servírovat ovocné špízy, na které využijete víno, kousky melounu, ananasu, kiwi a třeba i jahodu. Výbornou volbou je třeba parmská šunka na žlutém melounu. Ke kostičkám z vodního melounu se výborně hodí kostičky sýru feta. Ozdobit je můžete třeba drobnými lístky máty.

Rybí předkrmy

Rybí předkrmy také patří mezi velmi populární. Vybrat si třeba můžete tento tuňákový, který má podobu pomazánky. S tou si pak můžete pohrát a podávat ji například na listu salátu. Můžete jí ale také naplnit vejce nebo cherry rajčátka. Klasicky se hodí i na kolečka rohlíků nebo brushetty. 

Osvěžující volbou je také lososový předkrm. Je chutný a vypadá fantasticky. Co potřebujete, jsou okurky, uzený losos, smetanový sýr, jarní cibulka a citron. Nakrájíte plátky okurky, smícháte smetanový sýr s nasekanou jarní cibulkou a zakápnete citronem. Na okurku dejte sýr a na něj zavinutý plátek lososa. Můžete ještě posypat cibulkou nebo pažitkou. Zvolit můžete i tyto minichlebíčky s lososem.

Osvěžující minisalátky

Výbornou volbou je i jednoduchý salát Caprese s baby mozzarellou. Můžete ho připravit do malých mističek, ale také jako špíz. Nabízí nádhernou barevnou variaci, skvělou chuť, kterou můžete upravit o kousek broskve. Rajčata, bazalka, mozzarella, broskev a zakápnuté balzamikovou omáčkou jsou zkrátka skvělé.

Jednohubky s grilovaným masem

Nádherně vypadají také jednohubky s grilovaným kuřecím masem. Kousky masa mohou být na jednohubce z rohlíku, ozdobené s lístkem salátu a cherry rajčátkem navrchu.

Svatba

Co by to bylo za svatbu, kdyby se po ní novomanželé a hosté z řad jejich blízkých nesešli u dobrého jídla? Pořádná hostina ke svatbě zkrátka patří. Tradiční je oběd pro nejbližší rodinu a přátele,…

Zdobená bruschetta

Avokádový toast je vždy chutný. Když ho ovšem podáváte na mini plátcích opečené bruschetty, je to rozhodně lahůdka. Variantou je také následující hrášková varianta. Na 6 plátků toastu budete potřebovat 1 hrnek mladého hrášku, ¼ hrnku strouhaného parmezánu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku citronové šťávy, ½ stroužku česneku, sůl a pepř na dochucení. Vše rozmixujte, naneste na brushettu připravenou následujícím způsobem: plátky housky pokapejte olivovým olejem, opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nebudou křupavé a zlatavě hnědé. Pak naneste na ně naneste hráškovou směs, navrch položte kousek mozzarelly a ozdobte kouskem prosciutta.

Náš tip: Podívejte se do úvodu článku na galerii tipů našich čtenářů

Zdroje informací:
https://www.brides.com/gallery/wedding-cocktail-hour-hors-d-oeuvres-ideas
https://insanelygoodrecipes.com/wedding-appetizers/
https://www.theknot.com/content/wedding-reception-food-ideas-appetizers

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více