Podmáslové bulky s listem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 22 názorů

Suroviny

150 g podmáslí
150 g vody
50 g oleje
500 g hladké mouky
2 lžičky soli
12 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme 100 g vody, 130 g hladké mouky, všechno droždí a přidáme rovnou lžičku sladěnky – vše umícháme do hladkého těstíčka, které necháme v zakryté míse hodinu kynout.

  2. Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a to necháme asi 1-1,5 hodiny kynout. Během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát propracovat.

  3. Vykynuté těsto vyškrábneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na díly – 6 velkých nebo 8-10 menších. Z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 5-8 minut odpočinout (s těstem se pak lépe pracuje).

  4. Těsto se tvaruje příjemně – můžete ho nechat nakynout jako obyčejné bulky, udělat z něj uzly, raženky nebo jako já – bulky s listem.

  5. Na pomoučněné desce rozválíme asi třetinu délky bulky na tenký jazyk dlouhý tak, aby pokryl celý zbytek bulky, když ho přes ni přehnete.

  6. Okraje budoucího listu lehce štětcem namočíme vodou, list přehneme přes bulku a převrácenou vzhůru nohama ji necháme kynout, na listě.

  7. Vykynuté bulky opatrně převrátíme listem nahoru, postříkáme vodou, můžeme pomoučit a žiletkou nařezat žilky listu.

  8. Upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 20-25 minut).

Poznámka

Podmáslové pečivo je velice chutné a doma žádané. Aby nebylo pořád stejného tvaru, dostaly tyto bulečky svrchu list…

Další moje recepty najdete na Pekárnománii ->http://www.pekarnomanie.cz

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 94 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslové bulky s listem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Rudischova: sladěnka je sladový výtažek, který pomáhá kvasinkám k lepšímu rozjezdu. Koupíte ji ve zdravé výživě a vydrží velice dlouho (na mnoho pečení). Zkuste místo ní dát lžičku včelího medu ;-)

    Odpovědět

  • Rudischova Rudischova

    Dobrý den, v receptu je zmíněná lžička sladěnky. O co prosím jde? Děkuji.Bóďa.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    radiator: děkuji, Mílo, i za fotečku :-K

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Včera jsem je upekla a jsou výborné:yes: Uvnitř jsou vláčné, jakoby sametové a na povrchu křupavé:yes: Nemám je sice tak krásné jako ty, ale to na chuti nic nemění.

    Odpovědět

  • kokoslucka kokoslucka

    Je sice dost hodin, ale já jsem na to dostala takovou chuť že si to jdu prostě upéct. Děkuju za recept :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mirca75: jé, Miruš, tebe jsem už dlouho neviděla!:-K:-*
    Děkuji:-8

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen, příliš sem už nepřijdu, ale tvé fotky jsou jako tvůj rukopis. Lákají a já vždy vím, kdo se pod nimi "skrývá". Opět nádhera a děkuju za inspiraci.:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Rozkosne bulky :-K:yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-K opět úžasné - luxus!:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je další z Tvých skvostů :yes::-D jen mít ten čas, to by se to peklo;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivi,jsi velice nápaditá:-*Bulky vypadají moc hezky:-K:yes:

    Odpovědět

  • Manka47 Manka47

    To prostě nemá chybu.:-p Obdivuji tvoji nápaditost a šikovnost.:yes::-)) A samozřejmě bodík.:-K:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: ty jsou úžasné:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása jako vždycky :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    cathleen: To je pravda, při tomto jsem si vzpomněla, že za mého mládí jsme kupovali chlebík podmáslový, byl moc dobrý a tuším, že tehdy stál 6 Kčs ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: podmáslové bulky bulky z podmasli