Vakuum pro vaše potraviny
12. 5. 2014 Tipy a triky
Potraviny většinou skladujeme v různých dózách v chladničce. Po nějaké době ale zelenina a ovoce stejně začnou vysychat, uzeniny mění barvu… Ideální není ani zmražení. Proti ztrátě vůně, barvy i chuti potravin a úbytku vitamínů a všech dalších látek, které potraviny obsahují je nejlepším řešením vakuum. Trvanlivost potravin, které jsou uloženy ve vakuu, se prodlužuje v mnoha případech až pětinásobně! Ve vakuu můžeme uložit suroviny, ale i polotovary nebo hotová jídla. Skutečnost, že vakuum je funkční způsob dokazuje i zavařování…
Potraviny většinou skladujeme v různých dózách v chladničce. Po nějaké době ale zelenina a ovoce stejně začnou vysychat, uzeniny mění barvu… Ideální není ani zmražení. Proti ztrátě vůně, barvy i chuti potravin a úbytku vitamínů a všech dalších látek, které potraviny obsahují je nejlepším řešením vakuum. Trvanlivost potravin, které jsou uloženy ve vakuu, se prodlužuje v mnoha případech až pětinásobně! Ve vakuu můžeme uložit suroviny, ale i polotovary nebo hotová jídla. Skutečnost, že vakuum je funkční způsob dokazuje i zavařování…
V minulosti objevilo několik různých výrobků, které tento princip využívaly. Manipulace s nimi ale byla poměrně složitá a zdlouhavá, většinou se jednalo o způsob, kdy se z uzavřené nádoby vzduch odčerpával elektrickou vakuovou pumpou. Společnost Korea Alphaline Co., Ltd přišla s jednodušším řešení a dnes již celosvětově patentovaný systém LockSyVac úspěšně exportuje do třiceti zemí po celém světě!
Jednoduché vakuum šetří peníze!
Vakuové dózy LokSy Vac z pevného a zároveň pružného průhledného plastu mají speciální těsnění. Po naplnění se dóza uzavře víkem s ventilem v horní části, ventil se uzavře a dóza několikrát stlačí. Vzduch v té chvíli může ven, ale ne zpět a v dóze vzniká tímto jednoduchým způsobem vzduchoprázdno - vakuum… Otevření je také samozřejmě víc než jednoduché – pouze se otevře ventil ve víku.
Jednoduché vytvoření vakuového prostředí ale není jedinou výhodou tohoto systému. Dóza LockSyVac je průhledná a tak můžete kdykoliv kontrolovat její obsah. Velmi snadno zjistíte, že potraviny, polotovary ani hotová jídla opravdu svůj vzhled, barvu ani konzistenci nemění, nezměněnou vůni ale vzhledem k dokonalému utěsnění zkontrolujete až po otevření…
Boxy systému LockSyVac můžete vložit do chladničky i mrazničky, ale také do mikrovlnné trouby, kde jejich obsah bez problémů ohřejete. Jsou zhotoveny z velmi odolného materiálu, který se při pádu nerozbije a je vyzkoušeno, že uzavřená dóza se v takovém případě neotevře! Boční stěny jsou mírně zkosené, aby při uložení v chladničce kolem dózy mohl volně cirkulovat studený vzduch. Jednoduchá je i údržba, protože na ruční mytí je možné použít všechny běžné prostředky, případně můžete všechny části umýt v myčce nádobí.
Dózy se vyrábí v několika velikostech s obsahem až do 3 litrů, k dostání jsou i v praktických sadách.
Celosvětový patent LockSy Vac
Výrobce vakuových boxů LockSyVac společnost Korea Alphaline Co., Ltd na tento systém také vlastní celosvětový patent a exportuje je do 30 zemí celého světa. LockSyVac se v současnosti úspěšně prodávají například v USA, Mexiku a dalších státech Jižní Ameriky, v Austrálii, na Novém Zélandu, dokonce i na středním východě a v mnoha asijských zemích, a také v západní i východní Evropě.
V České republice jsou dózy LockSyVac k dostání pouze a výhradně v e-shopu s kuchyňským vybavením www.vsenavareni.cz nebo v jeho kamenné prodejně v Praze 8 proti divadlu v Libni. Můžete si je pořídit samostatně ve všech vyráběných velikostech, nebo v sadě s několika různými obsahy.
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Mezinárodní den kuchařů
Den všech kuchařů můžete oslavit třeba tím, že zajdete do vyhlášené restaurace či oblíbené hospůdky. Mezinárodní den kuchařů se pojí také s… Číst více
Historie zavařování: Původně se sklenice uzavíraly pytlíkem z vepřového měchýře a na marmelády se lil parafín
Nakládání do soli, octa, medu i oleje, sušení,… Číst více
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert
Jídla z brambor najdete v jídelníčcích napříč… Číst více
Šéfkuchař radí: Jak si doma připravit dokonalý Caesar salát a jak se nenechat napálit v restauraci? Tohle si hlídejte!
K létu jednoznačně patří osvěžující saláty. Mezi… Číst více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá dokonalou žemlovku na plech. S tvarohem a rumem chutná božsky!
Obyčejné jídlo našich babiček může zazářit také… Číst více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Holandský řízek patří ke klasikám, které by… Číst více
Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší
Miroslav Kalina rád vaří z kvalitních surovin a z… Číst více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá vyhlášené vepřové pepřenky a přidal i recept navíc
Vepřenky nebo pepřenky? Pro šéfkuchaře Hliněné… Číst více
Stravovací návyky modelky Naomi Campbell: Má seznam zakázaných potravin a v letadle by jídlo nikdy nepozřela, říká její kuchař
Naomi Campbell patří od svých patnácti let mezi… Číst více
Ladislav Špaček radí, jak se zachovat při placení v restauraci: Nedat „dýško“ je neobvyklé, v Americe vyžadují i 18 %, říká expert na etiketu
Návštěva restaurace má být spojena především s… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Chtěli byste své lásce vytvořit sladký moučník ve tvaru srdce, ale nemáte vhodnou formu? Poradíme, jak si ji přizpůsobit.
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 16 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Komentáře