Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort
Zdroj: Profimedia, koláž Toprecepty

Každý z nás je jiný a každému z nás dala příroda do vínku určitě schopnosti talent. Přesto lidé narození ve stejném znamení mají podobné základní charakterové rysy, které se ale na základě možností a zkušeností u každého člověka každého rozvíjejí jinak. A je tomu tak i u dovedností kulinářských.

Země a Voda přitahují pekaře a cukráře

Kdo nám nejlépe upeče? Každé znamení horoskopu má jiný vztah ke gastronomii obecně a ke kulinářskému umění. Někteří lidé mají sladké moučníky a dezerty rádi, ale připravit si je nechtějí nebo neumějí.

A pak jsou tu ti, kteří cukrářství povýšili na umění a jejich kreativní dezerty skvěle vypadají i chutnají. Je zajímavé, že láska k pečení se nejvíc projevuje u praktických zemských znamení (Býk, Panna, Kozoroh) a pak u znamení vodních (Rak a Ryby). Podívejme se tedy na to, kdo a co nám výborně upeče. 

Býk (20. dubna – 20. května): Mistr všech smyslů

Zrozenci Býka mají vrozený cit propojit všechny smysly, díky čemuž jsou v kulinářské oblasti výjimeční. Jejich porozumění pro kombinace chutí a vůní vůně jim umožňuje vytvářet pokrmy, které jsou nejen chutné, ale také esteticky dokonalé.

Býci často nacházejí útěchu v kuchyni, kde mohou převést své umělecké cítění na delikátní mistrovská díla. Láska k požitkářství Býky nutí prozkoumávat širokou škálu kuchyní, což vede k rozmanitému repertoáru jejich nejen pečicích dovedností.

Tradičním receptům dávají nový šmrnc. Jejich schopnost vytvořit chuťově rozmanité, ale přitom dokonale ladící dezerty, je bezkonkurenční. Není divu, že jejich pekařské a cukrářské výtvory jsou oblíbené mezi přáteli a rodinou

Co nám upeče? Pro Býky je potěšením vytvářet složitě zdobené dorty, třeba ve tvaru kaktusové zahrádky.

Rak (21. června – 22. července): Intuitivní pohodář

Raci jsou jsou ochránci domácího krbu a to se projevuje i v jejich kuchařských a pekařské dovednostech. Jsou mimořádně emotivní, proto jejich pekařské a cukrářské umění pokrmy evokují pohodlí a nostalgii a jsou prodchnuty pocitem domova a sounáležitosti.

Intuitivní povaha Raka se dobře hodí i k experimentům v pečení, kde nebojácně mísí chutě a vytvářejí jedinečné kombinace. Nejraději však připravují dobroty, které zahřejí na duši a vykouzlí úsměvy na tvářích. 

Co nám upeče? Domácky zaměření Raci rádi a výborně upečou klasické kynuté buchty.

Panna (23. srpna – 22. září): Pekař orientovaný na detail

Panny bývají prakticky přemýšlející jedinci se smyslem pro detail, proto vynikají ve světě gastronomie. Pečlivě odměřují a váží každou surovinu a dodržují pokyny do písmene, což zajistí skvělé a konzistentní.

Přitom dokáží inovovat a vytvářet nové chutě. Pannám se daří v pekařském umění, kde je prvořadá přesnost a trpělivost. Od jemného pečiva až po složité designy dortů a jejich přesnost a trpělivost přináší úspěchy. Jejich výtvory jsou nejen vizuálně přitažlivé, ale také svědčí o jejich kulinářské jemnosti.

Co nám upeče? Precizně a do detailu ozdobit dort je Pannám vlastní.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Skvělý perfekcionista

Kozorozi jsou známí svou pečlivostí a ambiciózní povahou, která se promítá i do  pečení. Strategické myšlení je vede k pečlivému dodržování receptů, kam ale vnášejí dotek perfekcionismu.

Jejich odhodlání vyniknout je nutí experimentovat s chutěmi a technikami, což má za následek delikátní výtvory. Jejich neochvějné odhodlání dosahovat těch nejlepších výsledků zajišťuje, že jejich dezerty a moučníky jsou výjimečné. Metodický přístup Kozorohům umožňuje zvládnout složitá jídla s přesností, díky čemuž jsou zběhlí ve složitém pečení.

Co nám upeče? Není divu, že Kozorozi si libují ve vytváření složitých dvoubarevných dezertů s krémem.

Ryby (19. února – 20. března): Tvůrčí kulinární snílek

Ryby jsou nesmírně kreativní a mají velkou představivost, proto jsou také hvězdami v kuchyni. .Jejich pečení je často poznamenáno kombinací tvořivosti a inovace. Ochota Ryb prozkoumat neprobádaná území vede k vizuálně podmanivým výsledkům, které překypují nečekanými chutěmi.

Umělecký talent Ryb proměňuje jednoduché dorty a sušenky na jedlá umělecká díla. Jejich ochota experimentovat s chutěmi a prezentací z nich dělá vyhledávané pekaře pro zvláštní příležitosti.

Co nám upeče? Jejich kreativitu určitě nejvíc ocení děti, které například dort Lego nebudou chtít rozříznout.

Náš tip: Voňavý tažený štrúdl podle našeho videoreceptu snadno zvládne každý. 

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotalk.com: Zodiac Signs Who Are Great at Cooking and Baking

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více