

Dvojbarevný tunel
Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 8 lžic cukru krupice
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kakaa
- Krém: 250 g měkkého tvarohu
- 2 zakysané smetany
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 1,5 sáčku želatinového ztužovače za studena
- vanil. cukr
- moučka cukr podle chuti.
- 1 konzerva jahod
- čokoládová poleva
- trochu máslového krému pod polevu
Postup přípravy receptu
Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do tuha, pak lehce vmícháme smíchané mouky s kakaem. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170°C. Po upečení necháme vychladit.
Krém: Ušleháme šlehačku, smícháme zakysanou smetanu s tvarohem a cukry a přidáme ušlehanou šlehačku, promícháme a zašleháme želatinový ztužovač připravený podle návodu. Část hmoty odebereme a zašleháme kakao.
Z korpusu odřízneme část na přikrytí tunelu a část, která by byla navíc, musíme si naměřit podle formy délku, na výšku mi piškot přečníval přes formu, to nevadí, zákusek byl vyšší. Formu použijeme na srnčí hřbet, já měla tu vyšší hranatou.
Formu vyložíme potravinářskou fólií nebo igelitovým sáčkem a vložíme piškotový korpus odměřený na délku, šíři doplníme odřezanými kousky.
Krém bílý dáme dolů, na něj rozložíme jahody, pak hnědý krém a zas bílý, až máme plnou formu, přiklopíme odkrojenou částí korpusu a dáme vychladit, nejméně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Pak vytáhneme ven z formy, chycením za folii, vrch potřeme krémem máslovým a polijeme čokoládovou polevou, necháme zatuhnout.
Poznámka od kuchařky
Asi jsem to moc zbytečně popisovala, měla jsem spíš nafotit, ale původně mě to nenapadlo zde dávat, tak se omlouvám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dvojbarevný tunel
-
Děkuji všem za pochválení!
-
moc hezký
-
Moc hezky vypadající
-
Rebeko
Majdo moc krásně vypadající zákusek+10
K nakousnutí
-
majdo, vždycky je fajn dobře popsaný recept. Já si to vždycky vytisknu, dám si to na linku a přesně podle toho všechno dělám. Krásný tunel, jen já mám jen ten srnčí hřbet
.
-
No,taky jsem se dívala na Prostřeno a to mě právě k tomu vyburcovalo,ale dělala jsem to podle sebe,tak od oka,korpus taky,tím složením se s nim dá dobře manipulovat,netrhá se,je poddajný.
-
-
je krásný
kdyby takto tunelovali naši politici a čelní představitelé..to by bylo blaze
náhodouhezky popsané,že to pochopí i takový cukrářský ignorant jako jsem já
-
To bude mňamka, něco podobného dělala minulý týden paní na Prostřeno, chtěla jsem se na to podívat, ale udělám tento, vypadá moc dobře.
-
Nádherný řez!
+2
-
to musí být mňamka. posílám první bodík
a ukládám