Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty

Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň si zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 6. 2009 10:33

Suroviny pro 1

1

20 - 30

Nutriční hodnoty

Energie16 678 kJ / 3 986 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky129,06 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 227 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy595,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

19. 1. 2016 17:27

Dnes jsem zkousela buchty podle tohoto receptu akorat jsem testo nenechala kynout jak je uvedeno ale v pekarne na chleba a buchty jsou vyborne.doporucuji

casino casino

27. 1. 2014 10:46

Katarinka: 15.06.2009 17:53:15 Souhlasím, na mouce nezáleží! Tedy na vlhkosti mouky nezáleží. Vždycky mě pobaví, když narazím v diskuzích na obhajobu rcp ve smyslu: "máš těsto řídké (tuhé)? To je tím, že každá mouka je jiná!"
Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)

K receptu:
Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí :-)):-)):-))

ivulinka ivulinka

8. 11. 2013 20:51

Začínajícím kuchaříkům jsem recept dopsala a podrobněji popsala.
Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok;-)

Dajuska

12. 8. 2013 11:36

:no: tento recept ne buchty nedoporučuji !!!

Hynek

3. 6. 2013 16:21

Chybí tam cukr, bez něho asi kvásek nevzejde a napsat do receptu kastrůlek mléka to je vtip ne?? Kolik ml má kastrůlek??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Je to tragickej recept!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

W1Svetluska

20. 11. 2010 11:11

No to je nádhera:-O;-).Jedna buchtička jako druhá.Snad se k takovým časem taky dopracuju.:-)):yes:

Irrena Irrena

25. 7. 2010 11:28

Dělám to přesně jako vybusna a dělá se to moc dobře:yes:Do toho těsta opravdu nepatří cukr a ni sůl?

AniCiz

20. 6. 2010 12:48

můžou být dobré,ale ani cukr,ani sůl..:-?

Lenka

17. 6. 2010 10:29

Na kolik má být předehřátá ta trouba? Má se ke konci zmírnit teplota?

kata001

16. 6. 2010 11:48

skvělé mnam!!!!;-):yes:

Tanule19

20. 5. 2010 12:33

Buchty mám v troubě a vypadají úžasně,pekla jsem je poprvé tak snad se povedou:yes:

Jenny

27. 4. 2010 16:37

jj...pěkné :yes:,ale já když dělám buchty,tak mě dycky vytečou...čím to:-?:-? asi to mám špatně zabalené,nebo proč:-?:-?:-?

tejaja tejaja (moderátorka)

26. 4. 2010 20:11

ja potieram buchty olejom a pierkom, ide to fajn, ale moja svatka to robí niečo tak, ako píše výbušná, len nenamáča to, ale potrie hojne plech olejom a buchty dáva trocha od seba, ten olej sa po ceste vzlína a omastí ich, buchty sa nezlepia, ale takto som to ešte neskúšala

vybusna vybusna

16. 8. 2009 09:33

kokolka..este toto...buchty musia byt skutocne velmi dobre omastene zo vsetkych stran, jitus tu pise o vytreni pekacku maslom, ale ja by som tam hojhne naliala olej a kazdu buchtu v tom oleji ako keby vyvalala....je si vzdy pekac podlozim z jednej strany aby mi ten olej stiekol do takej kaluze a tam vykupem tu buchtu.

vybusna vybusna

16. 8. 2009 09:23

kokolka...ja by som to nepotierala nicim...ale namiesaj si mlieko s rumom a akonahle vytiahnes buchty z truby, tak pierkom ponatieraj tym mliekom...jednak ti zmaknu, a chytia spravnu aromu...a kludne to potri viackrat....aspon ja tak robim

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté buchty kynutá buchta recept na kynuté buchty kynuté buchty s olejem kinute buchty domácí kynuté buchty kynuté buchty recept kynutý buchty recept na buchty buchty recept buchty kynuté kynuté buchty bez kynutí kynute buchty na pare buchty recepty kvásek na buchty recept kynuté buchty buchty s olejem buchty recepty kynute buchty kynutebuchty

Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, droždí, mléko, cukr, olej slunečnicový, rum

TopRecepty.cz

Kynuté buchty

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98EY