Kynuté buchty

jitus Kuchař:

Doba přípravy: 20 minut + kynutí 2 hodiny PT0H20M PT2H00M 20 - 30 porcí Moučníky , Kynuté 39 názorů

59

Suroviny

750 g polohrubé mouky
2-3 žloutky
1 droždí
450 ml mléka
1 lžíce cukru
1 dcl slunečnicového oleje
trochu rumu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku si vysypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, které zalijeme vlažným oslazeným mlékem, necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme žloutky, olej a vše důkladně promícháme, dáme kynout.

  3. Z těsta lžící oddělujeme kousky, které roztáhneme. Dáme jakoukoliv náplň. Uzavřeme a dáváme do máslem vymaštěného pekáčku. Potřeme všechny buchty i mezi sebou, aby šly později oddělit.
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 907 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté buchty

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dnes jsem zkousela buchty podle tohoto receptu akorat jsem testo nenechala kynout jak je uvedeno ale v pekarne na chleba a buchty jsou vyborne.doporucuji

    Odpovědět

  • casino casino

    Katarinka: 15.06.2009 17:53:15 Souhlasím, na mouce nezáleží! Tedy na vlhkosti mouky nezáleží. Vždycky mě pobaví, když narazím v diskuzích na obhajobu rcp ve smyslu: "máš těsto řídké (tuhé)? To je tím, že každá mouka je jiná!"
    Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)

    K receptu:
    Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
    Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
    ...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Začínajícím kuchaříkům jsem recept dopsala a podrobněji popsala.
    Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok;-)

    Odpovědět

  • Dajuska Dajuska

    :no: tento recept ne buchty nedoporučuji !!!

    Odpovědět

  • Hynek Hynek(neregistrovaný)

    Chybí tam cukr, bez něho asi kvásek nevzejde a napsat do receptu kastrůlek mléka to je vtip ne?? Kolik ml má kastrůlek??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Je to tragickej recept!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • W1Svetluska W1Svetluska

    No to je nádhera:-O;-).Jedna buchtička jako druhá.Snad se k takovým časem taky dopracuju.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dělám to přesně jako vybusna a dělá se to moc dobře:yes:Do toho těsta opravdu nepatří cukr a ni sůl?

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    můžou být dobré,ale ani cukr,ani sůl..:-?

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Na kolik má být předehřátá ta trouba? Má se ke konci zmírnit teplota?

    Odpovědět

  • kata001 kata001

    skvělé mnam!!!!;-):yes:

    Odpovědět

  • Tanule19 Tanule19

    Buchty mám v troubě a vypadají úžasně,pekla jsem je poprvé tak snad se povedou:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    jj...pěkné :yes:,ale já když dělám buchty,tak mě dycky vytečou...čím to:-?:-? asi to mám špatně zabalené,nebo proč:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ja potieram buchty olejom a pierkom, ide to fajn, ale moja svatka to robí niečo tak, ako píše výbušná, len nenamáča to, ale potrie hojne plech olejom a buchty dáva trocha od seba, ten olej sa po ceste vzlína a omastí ich, buchty sa nezlepia, ale takto som to ešte neskúšala

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    kokolka..este toto...buchty musia byt skutocne velmi dobre omastene zo vsetkych stran, jitus tu pise o vytreni pekacku maslom, ale ja by som tam hojhne naliala olej a kazdu buchtu v tom oleji ako keby vyvalala....je si vzdy pekac podlozim z jednej strany aby mi ten olej stiekol do takej kaluze a tam vykupem tu buchtu.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    kokolka...ja by som to nepotierala nicim...ale namiesaj si mlieko s rumom a akonahle vytiahnes buchty z truby, tak pierkom ponatieraj tym mliekom...jednak ti zmaknu, a chytia spravnu aromu...a kludne to potri viackrat....aspon ja tak robim

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo