Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Souboj pánví: grilovací, nepřilnavá, nebo WOK?

Jak vybrat pánev, se kterou budete opravdu spokojení? Kromě kvalitního povrchu svou roli hraje také to, jaké suroviny na ní budete zpracovávat nejčastěji.

Najít svého favorita mezi stovkami pánví není jednoduché. Kromě kvalitního povrchu svou roli hraje také to, jaké suroviny na ní budete zpracovávat nejčastěji. Pojďte se podívat, jak vybrat pánev, se kterou budete opravdu spokojení.

Klasika? Pánve s nepřilnavým povrchem

Bramboráky, palačinky, rybí filety s kůží – nepřilnavé pánve zvládnou vše, co se lepí a připaluje. Teflonový povrch v této kategorii začínají vytlačovat sofistikovanější varianty – například keramika, diamantové částice nebo Titanium. Některé z nich dokonce nepoškodí ani kovové obracečky nebo myčka.

Jak vybrat nepřilnavou pánev:

  • Na jakém sporáku budete pánev používat? Ujistěte se, že vaše budoucí pánev je vhodná například na indukci.
  • Praktičtější je pánev s vyvýšeným okrajem. Ten jednak lépe rozvádí a kumuluje teplo, jednak šetří elektrickou energii.

Tip: Široký výběr najdete i na menších e-shopech, které mají příznivější ceny. Například na forks.cz teď nepřilnavé pánve pořídíte s 10% slevou.

Grilovací pánve: Prodlouží vůni léta až do zimy

Pánev pro milovníky dokonalých steaků. Svíčková, hovězí roštěnec, krkovice nebo kýta jsou jen některé z druhů mas, které budou chutnat božsky. Grilovací pánev je skvělá také pro přípravu zeleniny (cuketa, lilek nebo paprika), která vypadá a chutná opravdu lákavě. Na této pánvi připravíte i oblíbený grilovaný ananas.

Jak vybrat grilovací pánev:

  • Co se materiálu týče, sáhněte po litinových pánvích či pánvích s povrchem PFLUON GRANIT. Na něm steaky připravíte s minimem tuku.
  • Tyto pánve se hodí na nejrůznější typy sporáků včetně indukce. Nikdy je ale nedávejte přímo do ohně.

Tip: Nepřilnavá Grilovací pánev GRANDE. Díky zvýšenému povrchu kumuluje teplo, a navíc zbyde místo i pro spoustu šťávy. Kromě steaků se hodí i k přípravě ryb.

 

Pánve WOK: asijská rafinovanost v českých kuchyních

Pánve WOK se v Čechách zabydlely pro větší objem a víceúčelovost. Hodí se pro restování masa či zeleniny a hravě s nimi zvládnete i různá asijská jídla, jako je oblíbený pad thai. Díky jejich tvaru na nich připravíte i větší objem surovin s minimem tuku. Většinu pokrmů budete mít hotových do 10 minut. I to je důvod, proč je jídlo barevnější, chutnější a zůstane v něm více vitaminů.

Jak vybrat pánev WOK:

  • Sáhněte po pánvi WOK s poklicí. Umožní vám pokrmy také dusit nebo je nechat „dojít“.
  • Klasikou je ušlechtilá ocel v kombinaci s teflonem. I v této kategorii však najdete pánve s diamantovými částicemi, které zajistí hladké klouzání ingrediencí bez připalování.
  • Naprostým tabu by měly zůstat podezřele levné WOKY z tržnice.

Tip: Hledáte praktickou a odolnou pánev s poklicí? Nám se osvědčila například nepřilnavá Pánev WOK s diamantovým povrchem.

Komentáře

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více