Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Lečo

Lečo je letní klasika, rychlé a jednoduché jídlo, do kterého vhodně využijeme sezónní zeleninu. Můžeme je podávat s pečivem nebo s bramborami. Lečo zvládne uvařit téměř každý.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 4. 2008 19:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 175 kJ / 2 671 kcal
Bílkoviny118,97 g
Tuky172,48 g
Vláknina29,62 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 6,10 g
Sůl14,63 g
Sacharidy145,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Rajčata se loupou tak, že je vložíte na chvilku, jedno po druhém, do vařící vody. Ta oddělí slupku, kterou pak lze snadno stáhnout. Já rajčata s úspěchem a snadno loupu škrabkou na zeleninu, stejně jako jablka nebo brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Drobek

21. 3. 2018 09:13

Dajda: Pro pána tak to ten můj komentář dopadl úplně jinak než byl míněn. Na mou duši, někdo změnil název receptu, přidal video a nakonec se z toho vyvinula tahle rozsáhlá diskuse.
Přitom já sám vždy a všude tvrdím, že je to každého kuchyně, on to bude jíst a když něco změní policie nepřijde.
Přiznávám, že mně to jaksi znechutilo, ale ne to, že lidé vaří něco jinak, mají na to svaté právo.

Dajda

21. 3. 2018 07:00

Drobek: Tak promiňte, že jsem se Vás zastala proti poněkud nechutnému komentáři FreddyHonzy. Už to nikdy neudělám.
Jen jsem nechtěla napsat naplno, že tohle slušný člověk nenapíše, ale jak je vidět, zřejmě to vadí jen mně. :-((

Drobek

21. 3. 2018 06:28

Koukám že se tu dějou věci a někdo z mého receptu vytvořil jiný. :-O
Původně se to jmenovalo Lečo jako od Vitany protože, pokud se kdo pamatuje, to lečo bylo měkké až rozvařené a to my rádi.
Teď jsme se dostali přímo do Prostřena kde se strhávají body za to, že někdo nejí třeba vnitřnosti, nebo za to, že je něco uvařeno jinak než je zvyklý.
Máme rádi právě ty nitky rozmíchaného vajíčka a nebudu soudit někoho, kdo v leču radši radši smažené vejce. Tak ať on nesoudí mně za to, že je nerad. :-//
Tohle lečo je zahuštěno tím protlakem a jestli někdo nevěří, že to jde a dá tam radši jíšku je to jeho věc.

Simona Skolakova

20. 3. 2018 19:38

Já jsem byla zvyklá dělat lečo,že se vajíčka dávala rovnou do směsi rajčata a paprik,ale pak Isindy psala,že vajíčka smaží zvlášť a pak přidává,že z toho nevznikne to klasické lečo co pamatujeme od dětství,taky mi moc tenkrát nechutnalo už od pohledu,ale od té doby co dělám vajíčka zvlášť,tak je to jiná liga a neumím si představit zahušťovat jíškou lečo ať je doma udělaná a nebo instatní;-)

Dajda

20. 3. 2018 19:18

hosta: Dělám lečo prakticky stejně. Vajíčka smažím zvlášť, ale nemám nic proti tomu, když se jimi zelenina zahustí přímo. To ale nic nemění na tom, že z instantní jíšky mně naskakuje husí kůže. Jaký je problém v tom udělat čerstvou jíšku ? Vždyť je hotová natotata! :-D

hosta

20. 3. 2018 18:35

Dajda: díky bohu má instantní jíška k chemii daleko - je to jen mouka a tuk, stejně jako taková, kterou připravuješ doma. Můžeš mít z ekologického hlediska max. výhrady k palmovému tuku, doma se dělá spíše z másla či sádla - ale je to echt to samý;-). Já osobně lečo, ve kterém se rozvaří vejce na nitky a je řídké, nesnáším, vejce smažím zvlášť, rajčata dávám bez šťávy, zelenina musí zůstat pevná. :-) U nás se dělá převážně toto https://www.toprecepty.cz/recept/13628-leco-se-sma...

Dajda

20. 3. 2018 18:16

casino: Já ale nežasnu nad jíškou jako takovou, ale nad její instantní verzí! Když už se někdo ošklíbá nad lečem zahuštěným vajíčky, tak mě překvapuje, že by pak do něj klidně strčil chemický polotovar. :-O

casino

20. 3. 2018 17:58

Dajda:
No, moc bych to nezatracoval:-)
Lečo mi leckdy provedením přijde jako svíčková: "Každý jen tu svou... "
V rcp stojí psáno: "Až je vše měkké, přidejte vejce a míchejte prudce..." Já naopak dělám tak, že aby zelenina byla chrumkavá a lečo vypadá skoro jako na fotečce od maris: :yes:
Paní casinová, než do kastrolu vyklepne vajíčka, tak si odebere pro vlastní saturaci a na ostatní potom dělá ksichty 8-(
Jedl jsem někde, asi v RAJi, lečo zahuštěné patrně krupicí, a vůůůbec to nebylo špatné:yes::-)

Dajda

20. 3. 2018 15:24

FreddyHonza: Instantní jíšku do leča? Dejte pokoj:-!

FreddyHonza

20. 3. 2018 13:23

Dle mě to s vajíčkem vypadá jako by to už někdo jedl. Místo vajíček používám jíšku KNOR, je to šťavnaté a chutnější.

MirkaL

8. 8. 2017 22:04

skip:
Sladka paprika se bezne dava do madarskeho leca.:yes:

dadala.hyperlinx.cz/zele/zeler0005.html

anda46

21. 9. 2016 15:16

Lečo je výborné,jenom jsem přidala 2 lžičky krupicového cukru. Stáhne to kyselost rajčat a protlaku a je to příjemná chuť.

Helena

11. 8. 2016 10:07

:yes: super lečo - vařím už kolikátý rok a nikdy nezbyde ani zavařené ... zavařuji hned s klobásou .... posílám paleček <3

Petra

2. 11. 2015 16:24

Já podlévám, mám ráda více šťávy :-) To už je na každém :yes: Zkusím přidat ten rajský protlak, díky za tip :-)

tejaja

2. 11. 2015 08:52

Lečo nikdy nepodlievam žiadnou vodou, načo aj,...šťava, ktorú pustia paradajky je dostačujúca, zeleninu dusím krátko a potom nič nie je rozvarené.:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: leco lečo recept lečo s moravskou klobásou recepty na domácí lečo recept leco recept na lečo jak se dělá lečo lečo s klobásou recepty leco zeleninové lečo sterilované recept domácí lečo s vejcem jak se vari leco výroba leča lečo recepty leco s klobasou recepty jak uvařit lečo recepty na leco vaříme lečo recept na leco s klobasou domaci leco s klobasou

Suroviny: sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, rajče, sůl, pepř, protlak rajský, uzenina, vejce

TopRecepty.cz

Lečo

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZJE