Lečo

Drobek Kuchař:

Zeleninová jídla 47 názorů

512

Suroviny

3 lžíce sádla
1 větší cibule na drobno
1 stroužek česneku utřený
2 lžíce sladké papriky
5 čerstvých paprik na nudličky nakrájených
0,5 kg rajčat oloupaných a nakrájených
0,5 lžičky soli
pepř
plechovka rajského protlaku 17 dkg
0,5 kg uzeniny
3 vejce
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve 2 l hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme cibuli, přidáme česnek. Vmícháme sladkou papriku aby byla cibule hezky obalená. Přidáme papriky, přikryjeme a dusíme 10-20 minut až papriky změknou. Přidáme vše ostatní krom protlaku a vajec a dusíme dalších 20 minut. Pokud rajčata nepustí dost šťávy přilijte přiměřeně vody.

  2. Až je vše měkké, přidejte vejce a míchejte prudce vařící se, až se vejce srazí. A pozor, závěrečný trik: vše se krásně zahustí právě teď přidaným rajským protlakem. Bez něj je lečo pokrm vodový, řídký a nevábný, protlak mu dodá tu správnou konsistenci.

  3. Lečo u nás doma vaříme vždy ve velkém hrnci, třeba i z dvojnásobku surovin. Co nesníme dáme do zavařovacích sklenic, vymytých a za horka, skoro vařící. A je to vlastně i sterilované. Takhle děláme lečo jako samostatné jídlo. Když se tam nedají vejce a uzenina, je to ideální polotovar k jídlům.

Poznámka

Rajčata se loupou tak, že je šoupnete na chvilku, jedno po druhém, do vařící vody, ta oddělí slupku, kterou pak lze snadno stáhnout.Já rajčata s úspěchem a snadno loupu škrabkou na zeleninu, jako normální jablka, nebo brambory, nebo...

Na krájení paprik mám jiný trik, ale fotky to vysvětlí dost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lečo

  • MirkaL MirkaL

    skip:
    Sladka paprika se bezne dava do madarskeho leca.:yes:

    https://dadala.hyperlinx.cz/zele/zeler0005.html

    Odpovědět

  • anda46 anda46

    Lečo je výborné,jenom jsem přidala 2 lžičky krupicového cukru. Stáhne to kyselost rajčat a protlaku a je to příjemná chuť.

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    :yes: super lečo - vařím už kolikátý rok a nikdy nezbyde ani zavařené ... zavařuji hned s klobásou .... posílám paleček <3

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Já podlévám, mám ráda více šťávy :-) To už je na každém :yes: Zkusím přidat ten rajský protlak, díky za tip :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lečo nikdy nepodlievam žiadnou vodou, načo aj,...šťava, ktorú pustia paradajky je dostačujúca, zeleninu dusím krátko a potom nič nie je rozvarené.:-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    karl: To je sice pravda, ale mně se nelíbí rozvařená rajčata a papriky. Kaše a nic ke kousání.

    Odpovědět

  • mm mm(neregistrovaný)

    super uz po nekolikate max spokojenost:-K

    Odpovědět

  • zdenek vopat zdenek vopat(neregistrovaný)

    Lečo je super.:-))

    Odpovědět

  • karl karl(neregistrovaný)

    Dobrý den, pane Málku,

    lečo je vodové, pokud tam vodu necháte. Pokud ji varem odpaříte, lečo vodové není.:yes:www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    tynka07: Srdcervoucí díky :-))

    Odpovědět

  • tynka07 tynka07

    Právě jsem dodělala lečo. I když sem se kvůli komentářům níž bála. A je to bombastický :yes: ... šestý bodík je Váš a zasloužený ;-)
    Paprika udělala super barvičku a protlak doopravdy super zahustil. Ráda zkouším nové věci a teď jsem skutečně ráda :-K
    Jediné minus je to, že mi přítel zakázal už s lečem experimentovat, protože tohle nemá chybičku :-D

    Odpovědět

  • denisa denisa(neregistrovaná)

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Já kupuju v Lídlu Slezskou klobásu, zdá se nám být přímo z masa ;-)

    Odpovědět

  • Aredka Aredka(neregistrovaná)

    Nevíte někdo co se dává do leča od Hamé za moravskou klobásu? Zjistili jsme že má jedinečnou chuť, kterou jiná klobása nenahradí :)

    Odpovědět

  • Misha Misha(neregistrovaná)

    novackovamisa@seznam.cz:-* Výborný recept, vždycky jsem měla lečo takové nijaké . Dnes jsem ale neměla protlak, tak jsem se rozhodla tu vodu z rajčat prostě vydusit - nedala jsem tam vejce, protože mně to přišlo zbytečné. Bylo to supeer, na závěr to dochutila jedna domácí čerstvá jalapeňo paprička.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: leco lečo s moravskou klobásou recepty na domácí lečo lečo recept recept leco jak se dělá lečo recept na lečo zeleninové lečo sterilované recept domácí lečo s vejcem jak se vari leco recepty leco výroba leča lečo s klobásou leco s klobasou recepty lečo recepty sterilované lečo jak uvařit lečo vaříme lečo recepty na leco lečo s moravskou klobásou recept

Zapomněl/a jsem heslo